Pedicure

Beauty | Pedicure

Sommige mensen lopen meer risico op voetproblemen dan andere. Daarom is het belangrijk om regelmatig langs te gaan bij een pedicure.

Een pedicure verzorgt de nagels en nagelomgeving van de voeten. Je kan bij haar terecht voor allerlei voetproblemen zoals kalknagels, voetschimmel, likdoorns, ingegroeide en/of gescheurde nagels. Tijdens de behandeling worden de teennagels verzorgd en eelt verwijderd.

Samenvatting

Een pedicure helpt je met diverse voetklachten door de juiste behandeling te combineren met persoonlijk advies over voetverzorgingsproducten en zelfzorgmiddelen.

Daarnaast kan je natuurlijk ook steeds terecht bij haar voor mooi verzorgde voeten. De behandeling wordt steeds beëindigd met een ontspannende voetmassage. Het aanbrengen van gellak of nagellak is niet mogelijk binnen deze behandeling.

Meer risico bij vrouwen

Wist je dat vrouwen meer risico lopen op voetproblemen dan mannen? Wel vier keer zoveel. Dat is te verklaren doordat de meeste vrouwen wel eens op hakken lopen. Hoe hoger de hak, hoe meer de spieren, botten, banden en pezen in de tenen en de voorvoet tegen elkaar aan worden gedrukt. Dit vergroot de kans op hallux valgus, ingegroeide teennagels, eeltvorming en likdoorns.

Veel gestelde vragen

Voor een goede opvolging van de voetproblematiek is het aangeraden om iedere 6 weken een afspraak te maken bij de pedicure.

De pedicure verzorgt de teennagels, nagelomgeving en de voeten. Ze behandelt ingegroeide nagels, gescheurde nagels en kalknagels; en verwijdert eelt en likdoorns.

Een medisch pedicure houdt zich bezig met het plaatsen van nagelbeugels, het aanbrengen van nagelprotheses, het uitvoeren van nagelreparaties en het toepassen van anti-druktechnieken.

Voor klachten rond de nagels en nagelomgeving alsook klachten van eelt en likdoorns kan je terecht bij onze pedicure. Indien nodig zal onze pedicure je doorverwijzen naar een podoloog of arts.
  • Draag passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen en niet te hoge hakken.
  • Knip teennagels recht en niet te kort af, ook geen ronde hoekjes.
  • Droog de voeten altijd goed af, vooral tussen de tenen.
  • Smeer je voeten regelmatig in met een voetencrème, ter voorkoming van een droge huid, kloven en eelt.
  • Op blote voeten lopen is geen probleem zolang je geen klachten hebt. Bij standproblemen is het beter om een stevige schoen te dragen.
  • Vermijd knellende schoenen.
  • Laat het knippen van de nagels aan de pedicure over. Het te kort of schuin knippen van de nagels kan zorgen voor een ingegroeide nagel.

Informatie voor thuis*

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen