Body Contouring

Chirurgie | Body Contouring

Doorheen de jaren kan de vorm van je lichaam sterk veranderen. Dit kan komen door diverse redenen. Huidveroudering, gewichtstoename of -verlies, erfelijke factoren,… Als gevolg hiervan voelen we ons vaak niet meer goed in ons vel. Body Contouring biedt de oplossing voor jou. Via specifieke ingrepen kunnen we de contouren van jouw lichaam terug aanpassen waardoor jij terug vol zelfvertrouwen door het leven gaat!

Gezien elk lichaam anders is, hechten we bij Essance veel belang aan een behandeling op maat. Onze ervaren chirurgen gaan steeds samen met jou op zoek naar de meest geschikte ingreep.

Behandelingen

Buikwandcorrectie

Deze populaire ingreep, die ook wel eens tummy tuck wordt genoemd, omvat het strakker  maken van de buikregio door het teveel aan huid en onderhuids vet te verwijderen.

Deze ingreep kan vaak samen gaan met andere behandelingen zoals liposuctie, strakker maken van de buikspieren, etc. om een nog beter resultaat te bekomen. Dit verschilt echter van patiënt tot patiënt. Onze professionele plastisch chirurgen geven jou na een uitgebreid klinisch onderzoek een zo concreet en volledig mogelijk advies. Tijdens deze consultatie vertellen ze jou welke resultaten je kan verwachten en hoe je revalidatie er zal uitzien.

Liposuctie

Heb je al talloze sporten en diëten geprobeerd, maar lijkt dat onderhuids vet maar niet te verdwijnen? Stoor je je aan bepaalde zones van je lichaam waar onderhuids vet aanwezig blijft?

Indien de overliggende huid nog van voldoende kwaliteit is, kan geopteerd worden om deze zones te behandelen met liposuctie. Hierbij wordt het overtollige vet door een kleine opening in de huid weggezogen.

Armlift

Bij sterk gewichtsverlies kan er aan de bovenarmen losse huid ontstaan die stoort bij het bewegen of als esthetisch storend wordt ervaren. Bij een armlift wordt deze overtollige huid chirurgisch verwijderd. In principe betreft dit een eenvoudige ingreep. Toch dient er rekening gehouden te worden met enkele implicaties (littekenvorming, postoperatieve zorgen, etc.). Onze gespecialiseerde artsen leggen jou dit graag haarfijn uit tijdens een voorafgaande consultatie. Zo weet je exact wat je mag verwachten van deze ingreep.

Dijlift

Overtollige huid ter hoogte van de binnenzijde van de bovenbenen stoort vaak bij het wandelen met irritatie of wondjes tot gevolg. Ook wordt het vaak als esthetisch storend ervaren. Bij een dijlift wordt deze losse huid chirurgisch verwijderd, al dan niet met een aanvullende liposuctie.  In principe betreft dit een eenvoudige ingreep. Toch dient er rekening gehouden te worden met enkele implicaties (littekenvorming, postoperatieve zorgen, etc.). Onze gespecialiseerde artsen leggen jou dit graag haarfijn uit tijdens een voorafgaande consultatie. Zo weet je exact wat je mag verwachten van deze ingreep.

Lower body lift

Een lower body lift is in feite een uitgebreide buikwandcorrectie. Hierbij wordt niet enkel de buikzijde geopereerd, maar wordt ook de achterzijde van het bovenlichaam gecorrigeerd. Dit kan van toepassing zijn wanneer er ook hier een teveel aan huid of onderhuids vet aanwezig is.

Tijdens een voorafgaande consultatie bespreken onze chirurgen graag tot in detail met je wat deze ingreep inhoudt, wat je kan verwachten en waar je rekening mee dient te houden.

Upper body lift

Sommige personen hebben last van overtollige huid of onderhuids vet ter hoogte van de borstkas en de flanken. Bij vrouwen is dit bijvoorbeeld vaak net boven of onder de bh-bandjes. In bepaalde gevallen kan dit ongemak chirurgisch behandeld worden.

Onze chirurgen zullen steeds samen met jou kijken of deze ingreep aangewezen is in jouw specifieke situatie.

Lipofilling / filling met eigen weefsel

Volume toevoegen aan ons lichaam kan op verschillende manieren. In het gelaat worden  hiervoor bijvoorbeeld fillers gebruikt. In de borsten of billen kiezen we dan weer eerder voor prothesen. Maar voor beide indicaties kan ook ons lichaamseigen vet gebruikt  worden. Niet iedereen komt voor deze ingreep in aanmerking. Indien je hier meer over wil weten, kan je steeds terecht op een consultatie met onze gespecialiseerde artsen voor een grondige uitleg hierover.

Schaamlipcorrectie

Elke vrouw heeft twee paar schaamlippen, binnenste en buitenste. Soms zijn de binnenste schaamlippen relatief gezien groter en kunnen ze tot functionele hinder leiden. Ook wordt dit vaak als esthetisch storend beschouwd. Met behulp van een correctie kan het volume gereduceerd worden, zodat de binnenste schaamlippen niet langer voorbij de buitenste komen.

Littekencorrectie

Ongeacht hoe wonden ontstaan (een val, een infectie, een chirurgische ingreep, …), ze  laten steeds een litteken na. Niet in alle gevallen heelt dit litteken even mooi uit. Zo  kunnen ze onregelmatig zijn, verheven of rood zijn.

Afhankelijk van hoe recent je litteken op dat moment is, kunnen we verschillende behandelingen toepassen. Indien het een zeer recent litteken betreft, zijn er opties mogelijk zoals injecties, siliconentherapie, massage, etc. Wanneer het litteken daarentegen reeds volledig geheeld is, is een chirurgische correctie een alternatief. Op de consultatie kunnen we jou haarfijn uitleggen voor welke behandeling jouw litteken al dan niet in aanmerking komt.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen