Acne

Esthetiek | Acne

Acné is een ontsierend huidprobleem bij adolescenten en volwassenen. Onze esthetisch artsen geven advies over skincare, medicatie en lichttherapiebehandeling.

De exclusieve Nordlys Ellipse IPL-technologie heeft een bijzonder goed effect op oppervlakkige acne die gepaard gaat met ontstekingen.  

Acne voorAcne na

Veel gestelde vragen

Een laserbehandeling kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een warm gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

Acné komt meestal in het gezicht voor, maar kan ook op de nek, rug en borst voorkomen. Onze laserbehandeling kan op al deze gebieden toegepast worden.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak.

Je merkt al na 1 behandeling dat de acne in mindere mate terugkomt. Om echter definitief resultaat te verkrijgen is het van belang om meerdere behandelingen te laten uitvoeren.

Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst van de acne. Gemiddeld zijn er 3 à 4 behandelingen nodig met een interval van 3 tot 4 weken.

Voor een optimaal resultaat vermijd je best zonblootstelling, het gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen voor de behandeling. Indien dit niet mogelijk is, gebruik je gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.

De laserbehandeling van acne wordt gecombineerd met een medicamenteuze crème (adapaleen). De crème wordt best 1 maand voor de start van de laserbehandeling voorgeschreven. Tijdens de behandeling blijf je dagelijks adapaleen gebruiken. Een goede gezichtsreiniging en -verzorging is essentieel voor een gezonde huid. Indien gewenst kunnen onze esthetisch artsen je steeds bijstaan met advies.

Een laserbehandeling is een veilige behandelmethode. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende enkele dagen na de behandeling.

Het behandelde gebied mag gedurende 30 dagen volgend op de behandeling niet blootgesteld worden aan direct zonlicht, zonnebank of zelfbruiner. We raden je ook aan om steeds een zonnecrème met minstens SPF30 te gebruiken. Na de behandeling kan het gebied dat gelaserd werd iets roder zien dan gewoonlijk, vergelijkbaar met zonnebrand.

Je kan echter direct verder met je dag. Tot de roodheid verdwenen is dien je wel voorzichtig te zijn met de huid. Probeer in deze tijd niet te warm te douchen en vermijd bodylotion, make-up, scrubs en andere geparfumeerde producten.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen