Acne

Esthetiek | Acne

Voel je je wel eens onzeker over jouw acne? Schaam je je over jouw terugkerende puistjes? Veel mensen ervaren acne als zeer hinderlijk en cosmetisch storend in hun dagelijks leven. De effecten van acne kunnen tekenend zijn voor jouw zelfbeeld.

Acne is een ontsierend huidprobleem bij veel adolescenten en jongvolwassenen. Reinigen en verzorgen met speciale huidproducten voor een onzuivere huid bieden vaak slechts een beperkt resultaat.

Een combinatie van goede huidproducten, medicatie en een lichttherapiebehandeling biedt jou het beste resultaat. De exclusieve Nordlys Ellipse IPL-technologie heeft een bijzonder goed effect op oppervlakkige acne die gepaard gaat met ontstekingen.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van de exclusieve Nordlys Laser met Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) technologie. Dit toestel maakt dat je bij ons kan rekenen op de meest hoogwaardige medische apparatuur. De lichtpulsen hebben een dubbele werking: De talgklieren worden minder actief én bovenop verdwijnen de aanwezige bacteriën.

De laser zorgt er dus voor dat de talgproductie normaliseert door de bloedtoevoer naar de talgklieren tijdelijk te stoppen. Daarnaast doodt de lichttherapie de aanwezige bacteriën die de ontstekingen veroorzaken.

Met dit toestel kunnen wij jou een comfortabele, vrijwel pijnloze en snelle behandeling bieden met een uitstekend resultaat.

Samenvatting

Laat acne je leven niet langer bepalen en ervaar terug hoe het voelt om zelfzeker door het leven te gaan.

Met onze gespecialiseerde artsen en hoogwaardige medische laserapparatuur kan je rekenen op een professionele en doeltreffende behandeling tegen acne. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak.

Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst van de acné. Gemiddeld zijn er drie à vier behandelingen nodig met een interval van drie tot vier weken.

Veel gestelde vragen

Acne (littekens)

Een laserbehandeling kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een prikkend gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

Acné komt meestal in het gezicht voor, maar kan ook op de nek, rug en borst voorkomen. Onze laserbehandeling kan op al deze gebieden toegepast worden.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak.

Je merkt al na 1 behandeling dat de acne in mindere mate terugkomt. Om echter definitief resultaat te verkrijgen is het van belang om meerdere behandelingen te laten uitvoeren.

Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst van de acne. Gemiddeld zijn er drie à vier behandelingen nodig met een interval van drie tot vier weken.

Gebruik geen huidbruiningsproducten of zonnebaden 30 dagen voor de behandeling.

Een laserbehandeling is een veilige behandelmethode. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling.

Het behandelde gebied mag gedurende 2 weken volgend op de behandeling niet blootgesteld worden aan direct zonlicht. We raden je ook aan om steeds een zonnecrème met minstens SPF30 te gebruiken.

Na de behandeling kan het gebied dat gelaserd werd iets roder zien dan gewoonlijk, vergelijkbaar met zonnebrand. Je kan echter direct verder met je dag. Tot 48u na de behandeling dien je wel voorzichtig te zijn met de huid. Probeer in deze tijd niet te warm te douchen er vermijd bodylotion, make-up, scrubs en andere geparfumeerde producten.

Andere vraag?