Couperose / Rosacea

Esthetiek | Couperose / Rosacea

Couperose wordt gekenmerkt door verbrede bloedvaatjes in het gelaat. Ter hoogte van de wangen merk je een continue roodheid op met of zonder fijne rood-blauwe bloedvaatjes.

Wanneer couperose gepaard gaat met acne-achtige letsels spreken we van rosacea. Onze hoogwaardige Candela Nordlys Ellipse IPL- en Nd:YAG-lasertechnologie is een goede en effectieve behandeling voor deze huidaandoeningen.

Rosacea voorRosacea na

Veel gestelde vragen

De laserbehandeling kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een warm gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen. Indien gewenst kan er voorafgaand een verdovende zalf aangebracht worden.

Deze behandeling kan gebruikt worden indien je ongemak ondervindt van:
⦁ Couperose = roodheid met of zonder zichtbare bloedvaatjes
⦁ Rosacea = couperose met acne-achtige letsels
⦁ Wijnvlekken = aangeboren roze tot paarse huidvlekken.
⦁ Venous lakes (bloedblaren) = donkerblauwe zwelling, meestal op de onderlip.
⦁ Poikiloderma van Civatte (zonnehals) = roodbruine, grillige huidverkleuring in de halsregio.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening zijn 1 tot 3 behandelingen nodig, met een tussentijd van 4 à 6 weken.

Deze behandeling zal de roodheid van je gelaat aanpakken en de verwijde bloedvaatjes verwijderen. Echter kan deze behandeling niet voorkomen dat er nieuwe verwijde bloedvaatjes gevormd kunnen worden in de toekomst.

Een laserbehandeling is een veilige behandelmethode. Na de behandeling kan u roodheid, lichte zwelling en warmte opmerken van de behandelde huid. Dit verdwijnt na maximum 3 tot 5 dagen.

Vermijd zonblootstelling, gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen na de behandeling. Gebruik zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30 indien je zonblootstelling niet kan vermijden. De huid kan warm aanvoelen en rood verkleuren na de behandeling, koude applicatie kan verlichting brengen. Dit gevoel verdwijnt na maximum 3 tot 5 dagen. Jouw arts zal indien nodig een verzorgende zalf voorschrijven.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen