Striemen

Esthetiek | Striemen

Stoor jij je ook aan je striemen? Vermijd je zelfs het dragen van badkleding omwille hiervan? Laat deze ontsierende littekens jouw plezier niet in de weg staan en kies voor een effectieve behandeling van deze huidletsels.

Striemen zijn ontsierende littekens veroorzaakt door het overmatig rekken van de huid. Bij Essance gebruiken wij de hoogtechnologische Frax 1550 laser voor een effectieve behandeling van striemen. Zo kan er een egaler en minder zichtbaar litteken bekomen worden.

De meeste soorten striemen kunnen met onze lasertechnologie behandeld worden. Denk maar aan striemen als gevolg van zwangerschap, na een plotse gewichtstoename, maar ook door spierontwikkeling of de puberteit. Deze behandeling is dan ook zowel voor vrouwen als mannen beschikbaar.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van onze exclusieve gefractioneerde laser. Dit is een non-ablatief gefractioneerde laser die ingezet kan worden in de strijd tegen littekens zoals striemen.

Met deze laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de beschadigde huid gebracht. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, leidt dit tot een vasculaire reactie in de bloedvaten rond het litteken. Hierdoor wordt het collageen in het volledige behandelde gebied vervangen. De beste resultaten worden verkregen bij striemen die nog vrij recent zijn.

Met dit toestel kunnen wij jou een comfortabele, vrijwel pijnloze en snelle behandeling bieden met een uitstekend resultaat.

Samenvatting

Stoor je niet langer aan jouw striemen maar durf terug met zelfvertrouwen door het leven te gaan. Onze exclusieve non-ablatief gefractioneerde laser Ellipse Frax 1550 nm laat een doeltreffende behandeling toe om egalere en minder zichtbare striemen te bekomen.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak. Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst en grootte van de striemen. Een kuur bestaat doorgaans uit 3 tot 5 behandelingen, met een interval van 4 tot 6 weken.

Veel gestelde vragen

Striemen

De laserbehandeling kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak. Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst en grootte van de striemen. Een kuur bestaat doorgaans uit 3 tot 5 behandelingen, met een interval van 4 tot 6 weken.

De meeste patiënten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Het eindresultaat zal echter pas 3 maanden na de laatste behandeling definitief zichtbaar zijn.

De huidige technologie laat niet toe om een litteken volledig te laten verdwijnen. Dankzij onze hoogwaardige lasertechnologie zullen de striemen egaler voorkomen en minder zichtbaar zijn. Bijkomend kunnen indien gewenst de striemen gecamoufleerd worden door een medische tatoeage.

Een laserbehandeling is een veilige behandelmethode. Na de behandeling kan de huid wat gezwollen zijn en een rode kleur hebben, ook kan je een gevoel van warmte ervaren. Dit verdwijnt na enkele dagen.

Vermijd zonblootstelling, gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen voor de behandeling. Gebruik gedurende deze periode consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30 indien je zonblootstelling niet kan vermijden.

Heb je een vraag?