Striemen

Esthetiek | Striemen

Stoor jij je ook aan je striemen? Vermijd je zelfs het dragen van badkleding omwille hiervan? Laat deze ontsierende littekens jouw plezier niet in de weg staan en kies voor een effectieve behandeling van deze huidletsels.

Striemen zijn ontsierende littekens veroorzaakt door het overmatig rekken van de huid. Bij Essance gebruiken wij de hoogtechnologische Frax 1550 laser voor een effectieve behandeling van striemen. Zo kan er een egaler en minder zichtbaar litteken bekomen worden.

De meeste soorten striae kunnen met onze lasertechnologie behandeld worden. Denk maar aan striae als gevolg van zwangerschap, na een plotse gewichtstoename, maar ook door spierontwikkeling of de puberteit. Deze behandeling is dan ook zowel voor vrouwen als mannen beschikbaar.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van onze exclusieve Ellipse Frax 1550 nm laser. Dit is een non-ablatief gefractioneerde laser die ingezet kan worden in de strijd tegen littekens zoals striae.

Met deze laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de beschadigde huid gebracht. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, lijdt dit tot een vasculaire reactie in de bloedvaten rond het litteken. Hierdoor wordt het collageen in het volledige behandelde gebied vervangen. De beste resultaten worden verkregen bij striae die nog vrij recent zijn.

Met dit toestel kunnen wij jou een comfortabele, vrijwel pijnloze en snelle behandeling bieden met een uitstekend resultaat.

Samenvatting

Stoor je niet langer aan jouw striemen maar durf terug met zelfvertrouwen door het leven te gaan. Onze exclusieve non-ablatief gefractioneerde laser Ellipse Frax 1550 nm laat een doeltreffende behandeling toe om egalere en minder zichtbare striemen te bekomen.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak. Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst en grootte van de striemen. Een kuur bestaat doorgaans uit 3 behandelingen, met een interval van 12 weken.

Veel gestelde vragen

Striemen

De laserbehandeling kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen.

De behandeling duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak. Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst en grootte van de striemen. Een kuur bestaat doorgaans uit 3 behandelingen, met een interval van 12 weken.

De meeste patiënten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Het eindresultaat zal echter pas 3 maanden na de laatste behandeling definitief zichtbaar zijn.

De huidige technologie laat niet toe om een litteken volledig te laten verdwijnen. Dankzij onze hoogwaardige lasertechnologie zullen de striemen egaler voorkomen en minder zichtbaar zijn. Bijkomend kunnen indien gewenst de striae gecamoufleerd worden door een medische tatoeage.

Een laserbehandeling is een veilige behandelmethode. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling.

Het behandelde gebied mag gedurende 2 weken volgend op de behandeling niet blootgesteld worden op direct zonlicht. We raden je ook aan om steeds een zonnecrème met minstens SPF30 te gebruiken.

Andere vraag?