Zonbeschadigde huid & pigmentvlekken

Esthetiek | Pigmentvlekken

Zonblootstelling versnelt het natuurlijk verouderingsproces van de huid, met bruine pigmentvlekken en roodheid tot gevolg.

Behandeling met Candela Nordys Ellipse IPL-laser geeft je terug een mooie en egale teint, naast een verbetering van de huidtextuur. 

Pigmentvlekken voor 1Pigmentvlekken na 2

Veel gestelde vragen

Laserbehandeling van zonbeschadigde huid en pigmentvlekken kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een warm gevoel waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

Gezicht, nek, borstkas, handen, rug,… Het gehele lichaam kan veilig en effectief behandeld worden.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Laserbehandeling van zonbeschadigde huid en pigmentvlekken vraagt 1 behandelingssessie. Voor een optimaal resultaat kunnen 2 tot 3 behandelingssessies nodig zijn, met 4 tot 6 weken tussen elke sessie. Voor uw mooie huid te behouden kan een onderhoudskuur van 1 a 2 beurten per jaar aangewezen zijn.

Laserbehandeling is een veilige behandelmethode voor zonbeschadigde huid en pigmentvlekken. Laserbehandeling kan een warm gevoel geven in de eerste uren na de behandeling.
De pigmentvlekken kunnen eerst als reactie op de laserbehandeling wat donkerder verkleuren, in de loop van de komende 1 tot 2 weken verdwijnen ze.

Vermijd zonblootstelling, gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen na de behandeling. Indien dit niet mogelijk is, gebruikt u gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen