Vaginale Filler

Esthetiek | Filler

Fillers gebaseerd op het lichaamseigen hyaluronzuur zorgen voor direct volumeherstel en geven een unieke hydratatie aan de huid.

Tekort aan oestrogeen

Heb je last van vaginale droogte, jeuk, irritatie, gevoelige betrekkingen of regelmatig terugkerende urineweginfecties?

Deze klachten worden vaak veroorzaakt door een tekort aan vrouwelijk hormoon (oestrogeen). Dit kan voorkomen tijdens de (peri)menopauze of tijdens hormoontherapie voor borstkanker. Het kan echter ook optreden na een bevalling.

Je bent niet alleen, 1 op 4 vrouwen heeft last van vaginale droogte. Vaginale klachten hebben een belangrijke invloed op de kwaliteit van leven en de seksuele beleving.

Desirial

Gelukkig is er nu Desirial, een hyaluronzuur filler speciaal ontwikkeld voor langdurige hydratatie en verbeterde elasticiteit van de vagina. Het heeft een bijkomend verzachtend effect op vaginale irritaties.

Het effect van Desirial duurt 6 tot 12 maanden.

Veel gestelde vragen

Jouw arts zal steeds een verdoving aanbrengen om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Dit kan gebeuren met een verdovende crème die 30 minuten voor de behandeling vaginaal aangebracht wordt of met behulp van een lokale pijnstillende injectie.

Wanneer de verdoving werkt, wordt de filler ter hoogte van de vaginale rand geïnjecteerd met behulp van een fijn naaldje. Een eendenbek (waarmee baarmoederhalsuitstrijkjes genomen worden) is hier niet nodig. Na een kleine 10 minuten is de behandeling gedaan en kan je jouw dagelijkse activiteiten hervatten.

Vivacy heeft 2 soorten vaginale fillers ontwikkeld: Desirial (voor de behandeling van vaginale droogte) en Desirial Plus (voor volumeherstel van de grote schaamlippen). Door de grote schaamlippen te behandelen wordt het esthetisch aspect hersteld, kan de vaginale flora heropleven en worden de kleine schaamlippen beter beschermd.
Desirial plus bieden wij op dit ogenblik nog niet aan in de praktijk.
Ben je geïnteresseerd in volumeherstel van de grote schaamlippen? Neem dan zeker contact met ons op en wij houden je op de hoogte.

Na het aanbrengen van de verdoving zal de arts de vaginale filler injecteren. Drie maanden na deze behandeling kom je op controle. Een tweede bijkomende behandeling is op dat ogenblik mogelijk, en zeker aangewezen als je nog bijkomende vaginale hydratatie wenst.
Onderhoudsbehandelingen vinden jaarlijks plaats.

Scheer het schaamhaar ten laatste 3 dagen voor de behandeling.
Verwittig tijdig jouw arts als je bloedverdunners neemt of een bloedstollingsziekte hebt.
Gebruik geen aspirine, ontstekingsremmer of vitamine C de week voor de behandeling.

Na de behandeling kan je milde klachten ervaren zoals lichte roodheid, beperkte zwelling, klein beetje bloedverlies of een blauw plekje. Binnen enkele uren tot dagen merk je niets meer van de behandeling.

Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.
Wanneer je jonger bent dan 18 jaar.
Wanneer je overgevoelig bent voor hyaluronzuur of mannitol.
Wanneer er op het ogenblik van de behandeling een vaginale ontsteking is of wanneer je hiervoor behandeld wordt: viraal (bijvoorbeeld herpes), schimmel of bacterieel.

Wacht 5 dagen met vaginale seksuele betrekkingen, fietsen/paardrijden (druk op het behandelde gebied), sauna’s/jacuzzi’s of het nemen van een bad.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen