Botox®

Esthetiek | Botox®

Botuline Toxine ontspant tijdelijk de spieren/zweetklieren die rimpels in het gelaat/overmatig zweten veroorzaken.

Botuline toxine

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat dynamische rimpels verzacht of zelfs helemaal doet verdwijnen.
Het resultaat blijft gemiddeld 3 tot 4 maanden zichtbaar.
Daarnaast wordt Botuline toxine ook gebruikt bij overmatig zweten ter hoogte van de oksels, het effect hiervan houdt 4 tot 6 maanden.

Uitgebreide ervaring in de esthetische geneeskunde maakt dat Botuline toxine een zeer veilige behandeling is. Bovendien gebruiken we bij Essance enkel Botuline toxine van zeer hoogwaardige kwaliteit.
Een natuurlijk resultaat wordt bekomen door grondige kennis van de anatomie en juiste productdosering.

Mogelijke behandelingszones

Botuline Toxine kan op verschillende gebieden in het aangezicht geïnjecteerd worden. De meest voorkomende zijn:

  • Voorhoofdsrimpels
  • Fronsrimpels
  • Wenkbrauwlift
  • Lachrimpels rond de ogen (kraaienpootjes)

Veel gestelde vragen

Een behandeling met Botuline toxine wordt meestal heel goed verdragen. Het gevoel is best te vergelijken met kleine naaldenprikjes. Indien gewenst kan er een verdovende crème of ijsapplicatie gebruikt worden, maar over het algemeen is dit niet nodig.

Botuline Toxine is een natuurlijk, gezuiverd eiwit dat de gelaatsspieren tijdelijk ontspant door de communicatie met het zenuwuiteinde voor een bepaalde periode te onderbreken. Op deze manier kan je de spier tijdelijk minder fel gebruiken, waardoor de rimpels vervagen en jouw huidkwaliteit verbetert.

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn Botox® en fillers niet hetzelfde. Beiden behandelen rimpels, maar hebben een andere werkwijze. Waar fillers gebruikt worden om de rimpels op te vullen, wordt Botuline Toxine daarentegen gebruikt om de spier zelf te ontspannen, waardoor rimpels verminderen.

In tegenstelling tot fillers merk je niet onmiddellijk resultaat van een behandeling met Botuline Toxine. Het spierontspannend effect bouwt zich geleidelijk aan op over enkele dagen, is maximaal na 2 weken en duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden (tot 6 maanden indien de spierontspannende behandeling onderhouden wordt).

Het is mogelijk dat een behandeling met fillers (rimpelopvullers) meer aangewezen is in jouw situatie. Onze artsen bespreken steeds samen met jou de mogelijkheden.

De gespecialiseerde artsen van Essance streven steeds naar een natuurlijk resultaat, en dit steeds in samenspraak met jou.  Op de vervolgafspraak bekijken we samen het resultaat en kunnen er indien gewenst nog kleine verbeteringen aangebracht worden.

Twee weken na de behandeling wordt er een vervolgafspraak gepland. Tijdens deze consultatie wordt het resultaat bekeken en worden er eventueel kleine verbeteringen aangebracht.

Een behandeling met Botuline Toxine duurt gemiddeld een kwartier. Voorafgaand aan de eerste behandeling plannen wij steeds een consult (whole face assessment) in. Reken in dit geval op een totale consultatieduur van dertig minuten.

Het effect van Botuline Toxine is 3 tot 4 maanden zichtbaar. Indien je telkens een nieuwe afspraak inplant wanneer de Botox® bijna uitgewerkt is, kan het effect tot 6 maanden behouden blijven.

Gebruik bij voorkeur geen ontstekingsremmers (bijvoorbeeld Ibuprofen), aspirine of alcohol gedurende 48u voor de behandeling. Dit verkleint de kans op een bloeding.

Op de injectieplaatsen kan je kortdurend een lichte roodheid of zwelling opmerken. Dit is tijdelijk en gaat snel voorbij. In uitzonderlijke gevallen kan er een blauwe plek ontstaan. Indien je ongerust bent over bepaalde ontwikkelingen kan je steeds contact opnemen met jouw behandelend arts.

Je gebruikt best geen Botuline Toxine in de volgende omstandigheden:

  • Zwangerschap of borstvoeding
  • Koorts of ziektegevoel
  • Als je jonger bent dan 18 jaar
  • Als je allergisch bent voor Botuline Toxine A of 1 van de bestanddelen van het gebruikte product (dit kan je steeds met je arts bespreken)
  • Als je in het te behandelen gebied een permanente filler, infectie, irritatie of kwaadaardigheid hebt.
  • Als je lijdt aan bepaalde spierziekten zoals Myasthenia Gravis, Eaton Lambert syndroom en Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

Onder ‘Informatie voor thuis’ vindt je ons handig nabehandelingsformulier. Dit bevat alle informatie over wat je thuis best doet/laat om jouw behandelingseffect te maximaliseren en nadelige gevolgen te vermijden.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen