Beenvaatjes (spataders)

Esthetiek | Beenvaatjes (spataders)

Ervaar je zichtbare bloedvaten in je benen? Voel je je hierdoor onzeker in zomerse kledij? Beenvaatjes kunnen jouw benen ontsieren. Maak komaf met dit esthetische ongemak en ontdek onze doeltreffende laserbehandeling.

Spataders kunnen ontstaan zonder een duidelijke aanleiding, maar kunnen ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een zwangerschap. Wanneer de aderen in onze benen minder efficiënt werken, wordt er minder bloed uit de benen terug omhoog gepompt. Hierdoor worden de bloedvaatjes in onze benen groter en meer zichtbaar. Deze ontsierende beenvaatjes kunnen behandeld worden met onze doeltreffende Nordlys Nd:YAG laser.

Gebruikte technologie

Bij Essance gebruiken wij de Nordlys Nd:YAG laser in de behandeling van ontsierende beenvaatjes (spataders).

De laser brengt een nauwkeurig bepaalde laserenergie precies in het bloedvat dat behandeld dient te worden. Door deze warmte wordt de wand van dit vaatje vernietigd, zonder de omliggende huid te beschadigen. Dit afgebroken bloedvaatje wordt vervolgens op een natuurlijke wijze door jouw lichaam afgevoerd.

Met dit toestel kunnen wij jou een comfortabele, vrijwel pijnloze en snelle behandeling bieden met een uitstekend resultaat.

Samenvatting

Stoor je niet langer aan de verkleuringen en verwijdde bloedvaatjes op jouw benen, na een behandeling door onze gespecialiseerde artsen.

Met onze hoogtechnologische medische laserapparatuur kan je rekenen op een professionele en doeltreffende behandeling om komaf te maken met het esthetisch ongemak van spataders.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening zijn 1 tot 3 behandelingen nodig. Dit hangt af van het aantal en de grootte van de vaatjes die behandeld dienen te worden.

Veel gestelde vragen

Beenvaatjes (Spataders)

De laserbehandeling kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling slechts ervaren als een warm gevoel.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening zijn 1 of 3 behandelingen nodig. Dit hangt af van het aantal en de grootte van de vaatjes die behandeld dienen te worden. Onze artsen zullen je steeds een behandeling op maat van jouw klachten voorstellen.

Kleinere bloedvaatjes kunnen direct na de behandeling verdwijnen. Voor grotere beenvaten zal dit geleidelijk verlopen in de weken volgend op de behandeling.

Een laserbehandeling is een veilige behandelmethode. De behandelde huid kan licht rood verkleuren en/of licht gezwollen zijn gedurende maximaal 2 tot 5 dagen na de laserbehandeling. De behandelde bloedvaatjes kunnen tijdelijk verkleuren, dit verdwijnt binnen enkele weken.

Vermijd zonblootstelling, gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen voor de behandeling. Indien dit niet mogelijk is gebruik je gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.

heb je een vraag?