Schimmelnagels

Esthetiek | Schimmelnagels

Hoewel een schimmelnagel meestal pijnloos is, is het esthetisch vaak storend. Door de infectie kunnen de nagels namelijk dikker worden en verkleuren.

Anti-schimmelmedicatie moet vaak langdurig ingenomen worden en heeft bovendien interacties met verschillende andere medicamenten.

Nd:YAG laserbehandeling is een comfortabel en effectief alternatief.

Schimmelnagels voorSchimmelnagels na

Veel gestelde vragen

De warmte van de laser is voelbaar, maar zeer goed te verdragen.

Voor een volledige verwijdering van de schimmelnagel zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig en dit met een interval van 1 maand voor vingernagels en 1,5 tot 2 maanden voor teennagels. Wij raden aan dat je 3 maanden na de laatste behandeling nog een laatste keer op controle komt.

Voor een optimaal resultaat waarbij de volledige schimmel verdwenen is, zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig.

Bij Essance raden wij aan dat je 3 maanden na de laatste behandeling op controle komt. Bij twijfel over een volledig verdwijnen van de schimmel kan een bijkomende behandeling uitgevoerd worden.

Zorg dat je zonder nagellak naar de behandeling komt. Indien de nagel te dik is, kunnen de laserstralen niet goed tot de kern van de schimmelnagel doordringen. De nagel wordt dan best eerst behandeld, hiervoor kan je terecht bij onze pedicure. Als een voorafbehandeling aangewezen is, wordt dit met je besproken tijdens het consult.

Na afloop van een behandeling kan je gewoon jouw schoenen terug aandoen en uw dagdagelijkse bezigheden hervatten. Jouw arts bespreekt met jou hygiënemaatregelen om het ontstaan van een (nieuwe) schimmelnagel te voorkomen.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen