Schimmelnagels

Beauty | Schimmelnagels

Hoewel een schimmelnagel meestal pijnloos is, is het esthetisch vaak storend. Door de infectie kunnen de nagels namelijk dikker worden en verkleuren. De anti-schimmelmedicatie die op de markt is moet vaak langdurig ingenomen worden en heeft bovendien interacties met verschillende andere medicamenten. Daarom is een medicamenteuze behandeling niet vanzelfsprekend. Een laserbehandeling is hiervoor dan ook een comfortabel en effectief alternatief. Met de Nordlys Nd:YAG laser maakt u snel komaf met dit esthetisch ongemak.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van de exclusieve Nordlys Nd:YAG laser. Deze verwijdert snel, deskundig en effectief schimmelnagels.

Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmel zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor enkel de schimmel worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar, maar zeer goed te verdragen. Door deze behandeling groeit het aangetaste deel van de nagel uit en maakt het plaats voor een gezonde nagel.

Samenvatting

Onze gespecialiseerde artsen en hoogwaardige laser-apparatuur maakt het verwijderen van schimmelnagels eenvoudig en comfortabel. Per voet duurt een behandeling ongeveer 10 tot 15 minuten. Voor een volledige verwijdering van de schimmelnagel zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig en dit met een interval van 1 tot 2 maanden voor vingers en 1 à 2 voor tenen.

Veel gestelde vragen

Schimmelnagels

De laser verhit alleen de nagel en niet de omliggende huid. Deze warmte is voelbaar, maar zeer goed te verdragen.

Voor een volledige verwijdering van de schimmelnagel zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig en dit met een interval van 1 tot 2 maanden voor vingers en 1 à 2 maanden voor tenen. Wij raden aan dat u 3 maanden na de laatste behandeling nog een laatste keer op controle komt.

Voor een optimaal resultaat waarbij de volledige schimmel verdwenen is, zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig.

Bij Essance raden wij aan dat u 3 maanden na de laatste behandeling op controle komt. Bij twijfel over een volledig verdwijnen van de schimmel kan een bijkomende behandeling uitgevoerd worden.

Zorg dat je zonder nagellak naar de behandeling komt. De dag voor de laserbehandeling dienen de door schimmel geïnfecteerde nagels dun geveild worden. Wij raden aan het veilen door een pedicure te laten uitvoeren.

Na afloop van een behandeling kan u gewoon uw schoenen terug aandoen en uw dagdagelijkse bezigheden hervatten.

Andere vraag?