Schimmelnagels

Beauty | Schimmelnagels

Hoewel een schimmelnagel meestal pijnloos is, is het esthetisch vaak storend. Door de infectie kunnen de nagels namelijk dikker worden en verkleuren. De anti-schimmelmedicatie die op de markt is moet vaak langdurig ingenomen worden en heeft bovendien interacties met verschillende andere medicamenten. Daarom is een medicamenteuze behandeling niet vanzelfsprekend. Een laserbehandeling is hiervoor dan ook een comfortabel en effectief alternatief. Met de Nordlys Nd:YAG laser maak je snel komaf met dit esthetisch ongemak.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van de exclusieve Nordlys Nd:YAG laser. Deze verwijdert snel, deskundig en effectief schimmelnagels.

Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmel zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De warmte is voelbaar, maar zeer goed te verdragen. Door de behandeling groeit het aangetaste deel van de nagel uit en maakt het plaats voor een gezonde nagel.

Samenvatting

Onze gespecialiseerde artsen en hoogwaardige laserapparatuur maken het verwijderen van schimmelnagels eenvoudig en comfortabel. Per teen duurt een behandeling ongeveer 5 minuten. Voor een volledige verwijdering van de schimmelnagel zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig en dit met een interval van 1 maand voor vingernagels en 1,5 tot 2 maanden voor teennagels.

Veel gestelde vragen

Schimmelnagels

De warmte van de laser is voelbaar, maar zeer goed te verdragen.

Voor een volledige verwijdering van de schimmelnagel zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig en dit met een interval van 1 maand voor vingernagels en 1,5 tot 2 maanden voor teennagels. Wij raden aan dat je 3 maanden na de laatste behandeling nog een laatste keer op controle komt.

Voor een optimaal resultaat waarbij de volledige schimmel verdwenen is, zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig.

Bij Essance raden wij aan dat je 3 maanden na de laatste behandeling op controle komt. Bij twijfel over een volledig verdwijnen van de schimmel kan een bijkomende behandeling uitgevoerd worden.

Zorg dat je zonder nagellak naar de behandeling komt. Indien de nagel te dik is, kunnen de laserstralen niet goed tot de kern van de schimmelnagel doordringen. De nagel wordt dan best eerst behandeld, hiervoor kan je terecht bij onze pedicure. Als een voorafbehandeling aangewezen is, wordt dit met je besproken tijdens het consult.

Na afloop van een behandeling kan je gewoon jouw schoenen terug aandoen en uw dagdagelijkse bezigheden hervatten. Jouw arts bespreekt met jou hygiënemaatregelen om het ontstaan van een (nieuwe) schimmelnagel te voorkomen.

Andere vraag?