Gelaatschirurgie

Chirurgie | Gelaat

Je goed in je vel voelen is belangrijk. Voor sommige mensen staat een litteken, een  rimpel, een geboortevlekje of andere zaken dit in de weg. De interesse in esthetische  aangezichtschirurgie is de laatste jaren dan ook enorm toegenomen. Dit komt mede door  de aanzienlijke evolutie in zowel niet-chirurgische als chirurgische technieken maar ook  omdat het taboe rond plastische chirurgie stilaan verdwijnt. Zit je met een vraag, neem  dan vrijblijvend contact op en wij bespreken graag met jou de opties.

Behandelingen

Lipofilling / filling met eigen weefsel

Volume toevoegen aan ons lichaam kan op verschillende manieren. In het gelaat worden  hiervoor bijvoorbeeld fillers gebruikt. In de borsten of billen kiezen we dan weer eerder voor prothesen. Maar voor beide indicaties kan ook ons lichaamseigen vet gebruikt  worden. Niet iedereen komt voor deze ingreep in aanmerking. Indien je hier meer over wil weten, kan je steeds terecht op een consultatie met onze gespecialiseerde artsen voor een grondige uitleg hierover.

Correctie van afstaande oren

Dit is een veel voorkomend fenomeen waar vaak reeds op kinderleeftijd de vraag naar  behandeling zich stelt. Bij kinderen tot 6 weken kan dit door middel van een spalkje (Earwell®) omdat het oorkraakbeen dan nog soepel en vervormbaar is. Bij oudere kinderen kan enkel chirurgie een oplossing bieden. Meestal wordt deze ingreep uitgevoerd op de leeftijd van 5-6 jaar net voor de lagere school. Later kan uiteraard ook nog. Tijdens de consultatie geven we je meer info over wat de ingreep inhoudt, hoe de tussenkomst van de mutualiteit geregeld is en wat je kan verwachten van het nazorgtraject.

Correctie gescheurde oorlel

Langdurig dragen van (zware) oorbellen, een plotse ruk aan de oorbel van een spelend  kind of het dragen van stretchers kan de normale anatomie van de oorlel veranderen.  Hierdoor kan deze gedeeltelijk of volledig doorscheuren. Door middel van een kleine  ingreep onder lokale verdoving kunnen wij de anatomie opnieuw herstellen.

Wenkbrauwlift (browlift)

Bij het ouder worden kan het gebeuren dat de wenkbrauwen wat zakken en uiteindelijk  lager dan de rand van de oogkas eindigen. Dit geeft niet alleen een vermoeide indruk  maar kan ook best lastig zijn en letterlijk doorwegen op de bovenste oogleden,  voornamelijk naar de avond toe. In de beginstadia kan onze voorhoofdsspier de  wenkbrauw nog wel wat optillen maar dit kan gepaard gaan met het vormen van rimpels in het voorhoofd, wat voor sommigen esthetisch even storend is. Wat nu juist het exacte  probleem is (wenkbrauw, oogleden, voorhoofd, …) kunnen we op de consultatie samen  met jou nagaan en zodoende ook een gepaste behandeling voorstellen.

Bovenste ooglid correctie

Een teveel aan huid t.h.v. de bovenste oogleden kan zowel functioneel als esthetisch als  storend worden ervaren. Make-up aanbrengen wordt moeilijker, soms wordt het  gezichtsveld beperkt en bijna altijd geeft het een oudere en vermoeide blik. Het uitvoeren  van een correctie opent dan ook letterlijk de ogen van onze patiënten. Kom gerust eens  vrijblijvend langs indien je je hierin herkent zodat we met jou deze kleine ingreep onder  lokale anesthesie kunnen bespreken.

Onderste ooglid correctie

Ontevredenheid over de onderste oogleden kan door verschillende zaken komen.  Enerzijds is er soms wat slappe huid, persisterende wallen, een diepe traangoot, enz. In  sommige gevallen kan een heelkundige ingreep soelaas bieden. Andere mensen zijn dan  eerder geschikte kandidaten voor fillers. Wat voor jou de beste behandeling is, kunnen we  uitvoerig bespreken na een klinisch onderzoek. Wil je hier meer over weten? Neem dan  contact op en dan zien we elkaar op de consultatie.

Neuscorrectie

Omdat je neus een centrale positie op je gezicht inneemt, is hij vaak één van de eerste  dingen die mensen zien als ze naar jou kijken. Voor sommige mensen kan daarom een  kleine onvolmaaktheid aan de neus tot heel grote bekommernissen leiden. Zo gaat het  bijvoorbeeld om een knobbel bovenaan op de neus, een scheefstand, een brede neus,  enz. In vele gevallen is dit chirurgisch te behandelen. Wat kan en niet kan, leggen we jou graag uit op onze consultatie.

Facelift en halslift

Ouder worden gaat onder andere gepaard met het verdwijnen van de stevigheid van de  huid en het zakken van de weefsels in ons aangezicht en de hals. Hierdoor ontstaan  rimpeltjes en ontstaat soms een vermoeide indruk. Bij een face- en/of halslift wordt de  huid opnieuw aangespannen en worden de onderliggende weefsels opnieuw wat hoger  gefixeerd. Welke techniek voor jou het beste geschikt is, kunnen we jou haarfijn uitleggen  tijdens een consultatie na een uitvoerig klinisch onderzoek.

Nanofat microneeding

Tijdens deze procedure geven we de huid opnieuw een stevigere structuur door het heel  oppervlakkig injecteren van producten die afkomstig zijn uit je eigen vetcellen. Het zorgt  voor een verjongend effect van je huid. Regio’s waar deze procedure vaak worden toegepast zijn bijvoorbeeld het gelaat, de hals, het decolleté of de handen. Kom gerust  langs indien je hier graag wat meer info over hebt.

Littekencorrectie

Ongeacht hoe wonden ontstaan (een val, een infectie, een chirurgische ingreep, …), ze  laten steeds een litteken na. Niet in alle gevallen heelt dit litteken even mooi uit. Zo  kunnen ze onregelmatig zijn, verheven of rood zijn.

Afhankelijk van hoe recent je litteken op dat moment is, kunnen we verschillende behandelingen toepassen. Indien het een zeer recent litteken betreft, zijn er opties mogelijk zoals injecties, siliconentherapie, massage, etc. Wanneer het litteken daarentegen reeds volledig geheeld is, is een chirurgische correctie een alternatief. Op de consultatie kunnen we jou haarfijn uitleggen voor welke behandeling jouw litteken al dan niet in aanmerking komt.

Liplift

De lengte van onze bovenlip neemt vaak wat toe bij het ouder worden. Daardoor wordt  het lippenrood vaak minder en minder zichtbaar. Met een kleine heelkundige ingreep  kunnen we een beetje huid van de bovenlip verwijderen met een klein littekentje net  onderaan de neus. Het geeft de lip opnieuw een wat jeugdigere uitstraling.

Veel gestelde vragen

Gelaatschirurgie

Antwoord

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen