Filler

Esthetiek | Filler

Fillers gebaseerd op het lichaamseigen hyaluronzuur zorgen voor direct volumeherstel en geven een unieke hydratatie aan de huid.

Hyaluronzuur

Het natuurlijk verouderingsproces geeft aanleiding tot volumeverlies in het gelaat. Hierdoor ontstaan hardnekkige (statische) rimpels of groeven, en boet de huid aan kwaliteit in. Dit uit zich bijvoorbeeld in een uitgesproken neusmondplooi.
Fillers gebaseerd op het lichaamseigen hyaluronzuur zorgen voor direct volumeherstel.

Je merkt onmiddellijk resultaat, een optimaal resultaat wordt bekomen na enkele weken, wanneer het hyaluronzuur extra vocht heeft aangetrokken. Gemiddeld houdt het resultaat 9 tot 18 maanden, afhankelijk van het type filler en het behandelde gebied.

Mogelijke behandelingszones

⦁ Traangoot
⦁ Marionetlijn (lijn tussen mondhoek en kaak)
⦁ Neusmondplooi
⦁ Volumeverlies ter hoogte van de wangen
⦁ Lippen (volumeverlies en contouring)
⦁ Rimpels aanwezig in rust (bijvoorbeeld rokerslijnen: de rimpels rond de lippen)
⦁ Verminderde huidkwaliteit (gelaat, hals en handen)
⦁ …

Veel gestelde vragen

Moderne hyaluronzuurfillers bevatten een verdovende vloeistof (Lidocaïne). Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden.

Fillers zijn injecties op basis van Hyaluronzuur. Dit is een eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is. Het is essentieel voor een mooi gehydrateerde, stevige en elastische huid.

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn spierontspanners en fillers niet hetzelfde. Beiden behandelen rimpels, maar hebben een andere werkwijze. Waar fillers gebruikt worden om diepe rimpels op te vullen, wordt Botuline Toxine daarentegen gebruikt om de spier zelf te ontspannen, waardoor rimpels verminderen.

Dynamische rimpels, rimpels die ontstaan door overmatige spieractiviteit, kunnen goed behandeld worden met Botuline Toxine. Dynamische rimpels zijn typisch aanwezig wanneer je de spier aanspant, maar verdwijnen wanneer je terug ontspant.

Fillers zorgen voor volumeherstel en beïnvloeden de spierwerking niet. Fillers kunnen zo nodig in combinatie met Botuline Toxine aangewezen zijn om diepere, statische rimpels te verzachten. Statische rimpels zijn ook zichtbaar wanneer je de spier ontspant. Onze artsen bespreken steeds samen met jou de mogelijkheden

In tegenstelling tot een behandeling met Botuline Toxine, merk je bij rimpelopvullers (fillers) wel onmiddellijk resultaat.

De gespecialiseerde artsen van Essance streven steeds naar een natuurlijk resultaat, en dit steeds in samenspraak met jou.

Een behandeling met fillers duurt ongeveer 30 minuten.

Het effect van deze behandeling is 9 tot 18 maanden zichtbaar.

Gebruik bij voorkeur geen ontstekingsremmers (bijvoorbeeld Ibuprofen), aspirine of alcohol gedurende 48u voor de behandeling. Dit verkleint de kans op een bloeding.

Een blauwe plek, roodheid of zwelling ter hoogte van het geïnjecteerde gebied is mogelijk. Deze verdwijnen in de loop van enkele dagen tot een week. Allergische reacties zijn zeldzaam aangezien Hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Indien je ongerust bent over bepaalde ontwikkelingen kan je steeds contact opnemen met jouw behandelend arts.

Je gebruikt best geen Fillers in de volgende omstandigheden:

  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
  • Indien je vroeger al een Fillerbehandeling kreeg maar hier een ongewenste reactie op had door overgevoeligheid.
  • Je een voorgeschiedenis hebt van Herpes Labialis (koortsblaar). In samenspraak met jouw behandelend arts wordt de mogelijkheid voor een fillerbehandeling van de lippen besproken.

Onder ‘Informatie voor thuis’ vindt je ons handig nabehandelingsformulier. Dit bevat alle informatie over wat je thuis best doet/laat om jouw behandelingseffect te maximaliseren en nadelige gevolgen te vermijden.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen