Fillers

Esthetiek | fillers

Wil jij ook jouw natuurlijke, frisse uitstraling van weleer? Zijn er doorheen de jaren hardnekkige rimpels ontstaan waar je komaf mee wil maken? Ervaar dan nu wat fillers voor jou kunnen betekenen.

Het natuurlijk verouderingsproces kan leiden tot volumeverlies in het gelaat. Hierdoor ontstaan hardnekkige rimpels of groeven, en boet de huid aan kwaliteit in. Dit uit zich o.a. in afhangende mondhoeken, dunnere lippen of een diepe traangoot.

Fillers zijn gemaakt op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur en geven je jouw frisse, natuurlijke uitstraling terug. Ze zorgen voor direct volumeherstel en zijn mede daardoor een bewezen oplossing om het natuurlijke verouderingsproces tegen te gaan.

Een filler behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die kampen met hardnekkige rimpels of groeven. Verschillende gebieden kunnen gebaat zijn met een filler-behandeling met hyaluronzuur, denk maar aan diverse gebieden van het aangezicht (traangoot, diepe neus-lipplooi, marionetlijnen, rokersrimpels, ..) maar ook verminderde huidkwaliteit op de hals en handen komt in aanmerking voor een behandeling met hyaluronzuurfillers.

Gebruikte technologie

Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is. Het is essentieel voor een mooi gehydrateerde, stevige en elastische huid.

Tijdens het natuurlijk verouderingsproces vermindert de hoeveelheid hyaluronzuur echter en verliest de huid haar vochtigheid, stevigheid en elasticiteit. Daarnaast vermindert eveneens de hoeveelheid bot- en vetweefsel in bepaalde gebieden. Hierdoor valt de steun voor de bovenliggende weefsels weg. Door de combinatie met de inwerkende zwaartekracht leidt dit tot een ingevallen gezicht, diepe plooien, rimpels en een verouderde huid.

Tijdens de behandeling plaatsen we injecties met hyaluronzuur in het te behandelen gebied. Deze  helpen het volume terug te herstellen, rimpels te vervagen en de huidkwaliteit te verbeteren.

Samenvatting

Ga het natuurlijke verouderingsproces en de bijhorende hardnekkige rimpels en diepe groeven tegen met het gebruik van hyaluronzuurfillers. Verschillende gebieden in het aangezicht zijn gebaat bij deze behandeling, net zoals verouderde huid van hals, decolleté en handen.

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en het effect van deze fillers is 9 tot 18 maanden zichtbaar.

Veel gestelde vragen

Fillers

Moderne hyaluronzuurfillers bevatten een verdovende vloeistof (Lidocaïne). Hierdoor worden de injecties al vlug minder pijnlijk. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden.

Fillers zijn injecties op basis van Hyaluronzuur. Dit is een eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is. Het is essentieel voor een mooi gehydrateerde, stevige en elastische huid.

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn spierontspanners en fillers niet hetzelfde. Beiden behandelen rimpels, maar hebben een andere werkwijze. Waar fillers gebruikt worden om diepe rimpels op te vullen, wordt Botuline Toxine daarentegen gebruikt om de spier zelf te ontspannen, waardoor rimpels verminderen.

Dynamische rimpels, rimpels die ontstaan door overmatige spieractiviteit, kunnen goed behandeld worden met Botuline Toxine. Dynamische rimpels zijn typisch aanwezig wanneer je de spier aanspant, maar verdwijnen wanneer je terug ontspant.

Fillers zorgen voor volumeherstel en beïnvloeden de spierwerking niet. Fillers kunnen zo nodig in combinatie met Botuline Toxine aangewezen zijn om diepere, statische rimpels te verzachten. Statische rimpels zijn ook zichtbaar wanneer je de spier ontspant. Onze artsen bespreken steeds samen met jou de mogelijkheden

In tegenstelling tot een behandeling met Botuline Toxine, merk je bij rimpelopvullers (fillers) wel onmiddellijk resultaat.

De gespecialiseerde artsen van Essance streven steeds naar een natuurlijk resultaat, en dit steeds in samenspraak met jou.

Een behandeling met fillers duurt ongeveer 30 minuten.

Het effect van deze behandeling is 9 tot 18 maanden zichtbaar.

Gebruik bij voorkeur geen ontstekingsremmers (bijvoorbeeld Ibuprofen), aspirine of alcohol gedurende 48u voor de behandeling. Dit verkleint de kans op een bloeding.

Een blauwe plek, roodheid of zwelling ter hoogte van het geïnjecteerde gebied is mogelijk. Deze verdwijnen in de loop van enkele dagen tot een week. Allergische reacties zijn zeldzaam aangezien Hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Indien je ongerust bent over bepaalde ontwikkelingen kan je steeds contact opnemen met jouw behandelend arts.

Je gebruikt best geen Fillers in de volgende omstandigheden:

  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
  • Indien je vroeger al een Fillerbehandeling kreeg maar hier een ongewenste reactie op had door overgevoeligheid.
  • Je een voorgeschiedenis hebt van Herpes Labialis (koortsblaar). In samenspraak met jouw behandelend arts wordt de mogelijkheid voor een fillerbehandeling van de lippen besproken.

Bij een Fillerbehandeling merk je onmiddellijk resultaat op. Het Hyaluronzuur trekt bijkomend vocht aan, waardoor een optimaal effect kan waargenomen worden na 2 tot 4 weken. Het lichaam breekt Hyaluronzuur geleidelijk aan af. Na 9-18 maanden is het effect van jouw behandeling verdwenen. Uitzondering hierop zijn de lippen. Doordat deze veel bewegen is het effect van een filler hier iets korter (gemiddeld 6 maanden).

Na een behandeling wacht je best met sporten tot de volgende dag. Gebruik de eerste 2 weken na de behandeling ook geen zonnebank, ga niet zonnebaden en vermijd een saunabezoek. Wacht ook minstens 2 weken met gezichtsmassages en het gebruik van scrubs of peelings.

Andere vraag?