Permanente ontharing

Esthetiek | Permanente ontharing

Geniet van het gemak van permanente ontharing. Onze gespecialiseerde schoonheidsspecialisten en verpleegkundigen maken gebruik van de hoogwaardige Nordlys Ellipse laserapparatuur, zodat jij in een comfortabele setting ongewenste haargroei definitief een halt kan toe roepen.

Veel gestelde vragen

Een laserontharing kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een warm gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

In principe kan je elk lichaamsdeel permanent laten ontharen. De meest voorkomende zones zijn de oksels, benen, bikini- en rugzone, maar ook andere zones komen zeker in aanmerking, bijvoorbeeld wenkbrauwen, haartjes op de bovenlip, etc. Ook bij mannen kan laserbehandeling toegepast worden: rug, borst, oren,..

Laserontharing is geschikt voor veel haar- en huidtypes. De lichtenergie van de laser is gericht op het kleurpigment (melanine) in het haar. Het beste resultaat wordt daardoor bekomen wanneer donkere haren op een lichte huid behandeld worden. Daarom is het niet mogelijk om lichtblonde, rode, grijze, witte- en donsharen te behandelen met de laser.

Je merkt al na 1 behandeling dat de haren in mindere mate terugkomen. Om echter definitief van alle haartjes verlost te zijn, is het van belang om meerdere behandelingen te laten uitvoeren.

Voor een zone permanent te ontharen heb je 5 tot 8 sessies nodig. Dit aantal is vereist om elke haar in de juiste fase van de haarcyclus te behandelen. Het tijdsinterval tussen de sessies is afhankelijk van het te behandelen gebied (gemiddeld 6 tot 8 weken).

Vermijd zonblootstelling, het gebruik van zonnebank en zelfbruiner gedurende 30 dagen voor de behandeling. Indien dit niet mogelijk is, gebruikt u gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.
Scheer de haren 1 tot 2 dagen voor de behandeling. Bleken, epileren, waxen of uittrekken mag ten laatste 30 dagen voor de start van de behandeling.
Permanente ontharing van de oksels: gebruik geen deodorant op de dag van de behandeling.
Permanente ontharing van het gelaat kan vanaf 2 weken na een behandeling met spierontspanners of fillers. Kom indien mogelijk ongemaquilleerd naar jouw behandelingsafspraak.
Direct na de behandeling:
  • Na de behandeling mag je jouw dagelijkse activiteiten direct hervatten.
  • Indien gewenst mag de huid de eerste uren na de behandeling gekoeld worden.
Periode nadien:
  • Vermijd zonblootstelling, gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen na de behandeling. Indien dit niet mogelijk is, gebruik je gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.
  • Verwarmen (sauna, heet bad) of scrubben van de huid zijn toegestaan enkele dagen na de behandeling (wanneer eventuele roodheid verdwenen is).
  • Het gebruik van deodorant is toegestaan vanaf 48u na de behandeling.

Een permanente laserontharing is een veilige behandelmethode. Behandeling kan roodheid en zwelling geven van de haarzakjes en/of omgevende huid. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen