Permanente ontharing

Beauty | Permanente ontharing

Ben je het scheren en epileren beu? Ga niet langer met scheermesjes of wax strips aan de slag maar investeer in je eigen lichaam en ervaar het gemak van permanente ontharing.

Permanente ontharing is een procedure die uitgevoerd wordt door onze gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. Deze comfortabele behandeling reduceert ongewenste haargroei tot het minimale. In tegenstelling tot andere ontharingsmethodes, zoals waxen, scheren of epileren die je een tijdelijk effect kunnen bezorgen, kan je met een laserbehandeling definitief komaf maken met ongewenste haargroei.

Permanente ontharing is toegankelijk voor iedere man of vrouw die met ongewenste haargroei te maken krijgt. De meest voorkomende zones zijn de oksels, benen, bikini- en rugzone, maar ook andere zones komen in aanmerking voor deze behandeling.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van  exclusieve lasertechnologie van Candela Medical. Dit toestel maakt dat je bij ons kan rekenen op de meest hoogwaardige medische apparatuur. Het haarzakje wordt vernietigd door de omzetting van lichtenergie naar warmte. Door het vernietigen van de haarzakjes zal er geen nieuw haar meer groeien. Met dit toestel kunnen wij jou een comfortabele, pijnloze en snelle behandeling bieden met een uitstekend resultaat.

Samenvatting

Met onze gespecialiseerde artsen en hoogwaardige medische laserapparatuur kan je op een comfortabele manier genieten van het gemak van permanente ontharing. De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Een laserbehandeling van de bovenlip duurt gemiddeld 10 minuten terwijl de behandeling van de rug ongeveer 1 uur duurt.

Voor een volledig resultaat dien je meerdere behandelingen te laten uitvoeren. Het effect hiervan is dan ook blijvend. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig voor een volledig resultaat.

Veel gestelde vragen

Permanente ontharing

Een laserontharing kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een warm gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

In principe kan je elk lichaamsdeel permanent laten ontharen. De meest voorkomende zones zijn de oksels, benen, bikini- en rugzone, maar ook andere zones komen zeker in aanmerking, bijvoorbeeld wenkbrauwen, haartjes op de bovenlip, etc. Ook bij mannen kan laserbehandeling toegepast worden: rug, borst, oren,..

Laserontharing is geschikt voor veel haar- en huidtypes. De lichtenergie van de laser is echter gericht op het kleurpigment (melanine) in het haar. Lichtblonde, rode, grijze en witte haren bevatten weinig of zelfs geen melanine en reageren daarom minder goed op een laserbehandeling. Het beste resultaat wordt daardoor bekomen wanneer donkere haren op een lichte huid behandeld worden.

Je merkt al na 1 behandeling dat de haren in mindere mate terugkomen. Om echter definitief van alle haartjes verlost te zijn, is het van belang om meerdere behandelingen te laten uitvoeren.

Gemiddeld zijn 5 tot 8 behandelingen nodig voor een volledig resultaat. Meerdere behandelingen zijn nodig omdat je elke haar in de juiste fase van de haarcyclus moet behandelen. Het tijdsinterval tussen behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied, deze indeling geeft ruwweg een idee:

  • Gezicht: 1 maand
  • Torso: 2 maanden
  • Extremiteiten: 3 maanden
Vermijd zonblootstelling, het gebruik van zonnebank en zelfbruiner gedurende 30 dagen voor de behandeling. Indien dit niet mogelijk is, gebruikt u gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.
Scheer de haren 1 tot 2 dagen voor de behandeling. Bleken, epileren, waxen of uittrekken mag ten laatste 30 dagen voor de start van de behandeling.
Permanente ontharing van de oksels: gebruik geen deodorant op de dag van de behandeling.
Permanente ontharing van het gelaat kan vanaf 2 weken na een behandeling met spierontspanners of fillers. Kom indien mogelijk ongemaquilleerd naar jouw behandelingsafspraak.
Direct na de behandeling:
  • Na de behandeling mag je jouw dagelijkse activiteiten direct hervatten.
  • Indien gewenst mag de huid de eerste uren na de behandeling gekoeld worden.
Periode nadien:
  • Vermijd zonblootstelling, gebruik van zonnebank en zelfbruinende crème gedurende 30 dagen na de behandeling. Indien dit niet mogelijk is, gebruik je gedurende deze periode best consequent (om de 2 à 3 uur) zonbescherming met een beschermingsfactor van minstens SPF30.
  • Verwarmen (sauna, heet bad) of scrubben van de huid zijn toegestaan enkele dagen na de behandeling (wanneer eventuele roodheid verdwenen is).
  • Het gebruik van deodorant is toegestaan vanaf 48u na de behandeling.

Een permanente laserontharing is een veilige behandelmethode. Behandeling kan roodheid en zwelling geven van de haarzakjes en/of omgevende huid. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen.

Andere vraag?