Permanente ontharing

Esthetiek | Permanente ontharing

Bent u het scheren en epileren beu? Ga niet langer met scheermesjes of wax strips aan de slag maar investeer in uw eigen lichaam en ervaar het gemak van permanente ontharing.

Permanente ontharing is een procedure die uitgevoerd wordt door onze gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. Deze comfortabele behandeling reduceert ongewenste haargroei tot het minimale. In tegenstelling tot andere ontharingsmethodes, zoals waxen, scheren of epileren die u een tijdelijk effect kunnen bezorgen, kan u met een laserbehandeling definitief komaf maken met ongewenste haargroei.

Permanente ontharing is toegankelijk voor iedere man of vrouw die met ongewenste haargroei te maken krijgt. De meest voorkomende zones zijn de oksels, benen, bikini- en rugzone, maar ook andere zones komen in aanmerking voor deze behandeling. Zowel voor stugge lichaamsbeharing als donshaartjes op het aangezicht biedt permanente ontharing een oplossing.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van  exclusieve lasertechnologie van Candela Medical. Dit toestel maakt dat u bij ons kan rekenen op de meest hoogwaardige medische apparatuur. De laser zorgt dat de haarfollikel volledig wordt vernietigd door de omzetting van lichtenergie naar warmte. Door het vernietigen van de haarzakjes, zal er geen nieuw haar meer groeien. Met dit toestel kunnen wij u een comfortabele, vrijwel pijnloze en snelle behandeling bieden met een uitstekend resultaat.

Samenvatting

Met onze gespecialiseerde artsen en hoogwaardige medische laserapparatuur kan u op een comfortabele manier genieten van het gemak van permanente ontharing. De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Een laserbehandeling van de bovenlip duurt gemiddeld 10 minuten terwijl de behandeling van de rug ongeveer 1 uur duurt.

Voor een volledig resultaat dient u meerdere behandelingen te laten uitvoeren. Het effect hiervan is dan ook blijvend. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig voor een volledig resultaat.

Veel gestelde vragen

Permanente ontharing

Een laserontharing kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een prikkend gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

In principe kan je elk lichaamsdeel permanent laten ontharen. De meest voorkomende zones zijn de oksels, benen, bikini- en rugzone, maar ook andere zones komen zeker in aanmerking, bijvoorbeeld wenkbrauwen, donshaartjes op de bovenlip, etc. Ook bij mannen kan laserbehandeling toegepast worden: rug, borst, oren,..

Laserontharing is geschikt voor veel haar- en huidtypes. Echter is de lichtenergie van de laser gericht op het melanine in het haar. Lichtblonde, rode, grijze en witte haren bevatten weinig of zelfs geen melanine en reageren daarom minder goed op een laserbehandeling. Het beste resultaat wordt daardoor bekomen wanneer donkere haren op een lichte huid behandeld worden.

Je merkt al na 1 behandeling dat de haren in mindere mate terugkomen. Om echter definitief van alle haartjes verlost te zijn, is het van belang om meerdere behandelingen te laten uitvoeren.

Gemiddeld zijn 5 tot 8 behandelingen nodig voor een volledig resultaat. Meerdere behandelingen zijn nodig omdat je elke haar in de juiste fase van de haarcyclus moet behandelen. Het tijdsinterval tussen behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied, deze indeling geeft ruwweg een idee:

  • Gezicht: 1 maand
  • Torso: 2 maanden
  • Extremiteiten: 3 maanden

Om de haar correct te kunnen verwijderen is het belangrijk dat deze aanwezig is in het haarzakje. Wax of epileer de haren in het te behandelen gebied daarom niet 30 dagen voor de start van een laserbehandeling.

Ook dien je 30 dagen voor de laserbehandeling geen huidbruiningsproducten te gebruiken of te zonnebaden.

Het te behandelen gebied kan je scheren ten laatste drie tot vier dagen voorafgaand aan de laserbehandeling.

Het behandelde gebied mag gedurende enkele weken niet blootgesteld worden aan zonlicht. Indien dit niet mogelijk is, gebruikt u best een zonnecrème met een beschermingsfactor SPF30 of hoger.

Na de behandeling kan het gebied dat gelaserd werd iets roder zien dan gewoonlijk, vergelijkbaar met zonnebrand. U kan echter direct verder met uw dag. Tot 48 uur na de behandeling dient u wel voorzichtig te zijn met de behandelde huid. Probeer in deze tijd niet te warm te douchen en vermijd deodorant, bodylotion, make-up, scrubs en andere geparfumeerde producten. Ongeveer 10 dagen na de eerste behandelsessie beginnen de haartjes spontaan uit te vallen. Tussen de verschillende behandelsessies mag u zich scheren, maar niet waxen of harsen.

Een permanente laserontharing is een veilige behandelmethode. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling.

Andere vraag?