Borstchirurgie

Chirurgie | Borst

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je borstchirurgie overweegt. Dit kan gaan van medische ongemakken tot het ervaren van de borstregio als esthetisch storend.

Gezien elk lichaam anders is, hechten we bij Essance veel belang aan een behandeling op maat. Onze ervaren chirurgen gaan steeds samen met jou op zoek naar de meest geschikte ingreep.

Behandelingen

Borstvergroting

Een borstvergroting gebeurt meestal door het plaatsen van een prothese in één of beide  borsten (bijvoorbeeld bij het corrigeren van een asymmetrie). Er is  echter meer dat je moet weten als je over deze ingreep nadenkt. Tijdens de consultatie krijg je de kans om aan te geven wat jouw wensen en verwachtingen zijn, wat je absoluut niet wil en hoe je deze ingreep in je dagelijkse leven wil laten inpassen. Onze ervaren chirurgen kunnen dan samen met jou bespreken welke prothese voor jou geschikt is, welke techniek ze best  gebruiken, wat de risico’s zijn van een prothese, wat je na de operatie kan verwachten, enz. We passen met jou ook de verschillende volumes die mogelijk zijn zodat je kan aangeven wat jij het beste bij je lichaam vindt passen. Kom gerust even informeren om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Borstlift

Bij het ouder worden of bij gewichtsverlies verdwijnt vaak het volume uit de borsten maar  blijft de hoeveelheid huid hetzelfde. Hierdoor gaat de borst meer hangen en oogt ze steeds platter. Met behulp van heelkunde kunnen we de tepel terug naar boven brengen en de  overtollige huid wegnemen. Indien gewenst kan de borst in dezelfde tijd ook wat groter gemaakt worden met behulp van een prothese.

Borstreductie

Een grote boezem kan soms letterlijk een zware last zijn om te dragen. Je kan lichamelijke ongemakken krijgen aan de rug en de nek, last ondervinden van insnoerende bh-bandjes of van wondjes in de borstplooien, enzovoort. Meer en meer vrouwen vinden dan ook de weg naar de plastisch chirurg om hen van deze ongemakken te verlossen.

In vele gevallen is hier ook een tussenkomst voor voorzien door de zorgverzekering. Wij geven jou graag alle info die je nodig hebt  alsook de formulieren waarmee je dergelijke tussenkomst kan aanvragen.

Hybride borstaugmentatie

Bij een hybride borstvergroting maken we gebruik van twee verschillende technieken.  Enerzijds wordt een prothese in de borst geplaatst om een groter volume te bekomen.  Bijkomend wordt dan nog lipofilling (vulling met eigen vetweefsel) uitgevoerd van de  boven en/of binnenkant van de borst om deze zone meer te accentueren en zo een vollere boezem te creëren.

Correctie ingetrokken tepel

Door onderhuids littekenweefsel kan een tepel steeds meer naar binnen getrokken  worden. Dit kan zowel functioneel als esthetisch als storend worden ervaren. Tijdens een  kleine ingreep onder lokale verdoving kan dit verholpen worden.

Tepelhofverkleining

Bij een borstreductie of een borstlift, wordt er standaard ook een verkleining van het tepelhof uitgevoerd. Maar deze ingreep kan ook op zichzelf bestaan. Afhankelijk van de uitgebreidheid zal geopteerd worden voor een ingreep onder lokale of algehele anesthesie. De verschillende voor- en nadelen zullen op de consultatie uitvoerig met je besproken worden.

Verwijderen van borstprothesen en kapsel

Door veranderende wensen van de patiënte of door complicaties kan geopteerd worden om de prothese al dan niet samen met het omgevende kapsel te verwijderen.

Zeker in de  huidige omstandigheden waar meer en meer aandacht naar BII (Breast Implant Illness) en  BIA-ALCL (Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma) gaat, is dit een  veel voorkomende vraag van onze patiënten. Vrouwen zitten hierbij vaak met vele vragen  over het te verwachten effect op eventuele klachten, over hoe de borst er nadien zal  uitzien, enz. Tijdens de consultatie nemen we de tijd om rustig op al je vragen te  antwoorden en geven we je de info die je nodig hebt.

Wel gaan we eerst in overleg met de endocrinoloog na of er geen onderliggende oorzaak is voor de borstontwikkeling. Zo zal tijdens het proces een bloedafname nodig zijn en zullen we je vragen een echografisch nazicht van de borst(en) te ondergaan. Aan de hand van deze beelden alsook ons klinisch onderzoek kunnen we jou dan vertellen hoe we dit probleem het beste aanpakken.

Correctie van mannelijke borstontwikkeling

Borstontwikkeling bij mannen zorgt vaak voor een verminderd zelfvertrouwen, ook al is dit iets waar men weinig zelf aan kan doen. Tijdens de consultatie bespreken we met jou  wat we heelkundig kunnen betekenen voor je, wat je je kan voorstellen bij het resultaat en wat de nazorg zoal zal zijn.

Wel gaan we eerst in overleg met de endocrinoloog na of er geen onderliggende oorzaak is voor de borstontwikkeling. Zo zal tijdens het proces een bloedafname nodig zijn en zullen we je vragen een echografisch nazicht van de borst(en) te ondergaan. Aan de hand van deze beelden alsook ons klinisch onderzoek kunnen we jou dan vertellen hoe we dit probleem het beste aanpakken.

Littekencorrectie

Ongeacht hoe wonden ontstaan (een val, een infectie, een chirurgische ingreep, …), ze  laten steeds een litteken na. Niet in alle gevallen heelt dit litteken even mooi uit. Zo  kunnen ze onregelmatig zijn, verheven of rood zijn.

Afhankelijk van hoe recent je litteken op dat moment is, kunnen we verschillende behandelingen toepassen. Indien het een zeer recent litteken betreft, zijn er opties mogelijk zoals injecties, siliconentherapie, massage, etc. Wanneer het litteken daarentegen reeds volledig geheeld is, is een chirurgische correctie een alternatief. Op de consultatie kunnen we jou haarfijn uitleggen voor welke behandeling jouw litteken al dan niet in aanmerking komt.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen