Spierontspanners

Esthetiek | spierontspanners

Krijg je vaak de opmerking waarom je zo boos kijkt? Zie je in de spiegel ook alleen die lijnen op jouw voorhoofd? Of zijn er andere ongewenste huidplooien die je liever ziet verdwijnen? Laat deze ongewenste rimpels niet langer je humeur bepalen dankzij het gebruik van spierontspanners.

Rimpels zijn plooien in de huid die ontstaan door overmatige spieractiviteit. Mensen die veel lachen ontwikkelen bijvoorbeeld gemakkelijker lijntjes rond de ogen, de zogenaamde kraaienpootjes. Botuline Toxine is een uiterst veilige en effectieve behandeling voor deze ongewenste rimpels in het gelaat. Preventie is nog steeds de beste behandeling. Wacht dus niet langer, maar wees storende lach-, denk- of fronsrimpels voor met deze spierontspannende behandeling.

Botuline Toxine kan op verschillende gebieden in het aangezicht geïnjecteerd worden. De meest voorkomende zijn: voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes aan de buitenzijde van de ogen.

Gebruikte technologie

Botuline Toxine is een natuurlijk, gezuiverd eiwit dat de gelaatsspieren tijdelijk ontspant door de communicatie met het zenuwuiteinde voor een bepaalde periode te onderbreken. Op deze manier kan je de spier tijdelijk minder fel gebruiken, waardoor de rimpels vervagen en jouw huidkwaliteit verbetert.

Samenvatting

Maak komaf met ongewenste lijntjes door het gebruik van Botuline Toxine. De gespecialiseerde artsen van Essance streven steeds naar een natuurlijk resultaat in samenspraak met jou, om je zo van ongewenste rimpels in het gelaat te bevrijden.

Het effect van spierontspanners is 3 tot 4 maanden zichtbaar. Indien je telkens een nieuwe afspraak inplant wanneer de spierontspanner bijna uitgewerkt is, kan het effect tot 6 maanden behouden blijven.

Deze behandeling is toegankelijk voor mannen en vrouwen en kan toegepast worden op onder andere voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes.

Veel gestelde vragen

Spierontspanners

Een behandeling met Botuline toxine wordt meestal heel goed verdragen. Het gevoel is best te vergelijken met kleine naaldenprikjes. Indien gewenst kan er een verdovende crème of ijsapplicatie gebruikt worden, maar over het algemeen is dit niet nodig.

Botuline Toxine is een natuurlijk, gezuiverd eiwit dat de gelaatsspieren tijdelijk ontspant door de communicatie met het zenuwuiteinde voor een bepaalde periode te onderbreken. Op deze manier kan je de spier tijdelijk minder fel gebruiken, waardoor de rimpels vervagen en jouw huidkwaliteit verbetert.

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn spierontspanners en fillers niet hetzelfde. Beiden behandelen rimpels, maar hebben een andere werkwijze. Waar fillers gebruikt worden om de rimpels op te vullen, wordt Botuline Toxine daarentegen gebruikt om de spier zelf te ontspannen, waardoor rimpels verminderen.

In tegenstelling tot fillers merk je niet onmiddellijk resultaat van een behandeling met Botuline Toxine. Het spierontspannend effect bouwt zich geleidelijk aan op over enkele dagen, is maximaal na 2 weken en duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden (tot 6 maanden indien de spierontspannende behandeling onderhouden wordt).

Het is mogelijk dat een behandeling met fillers (rimpelopvullers) meer aangewezen is in jouw situatie. Onze artsen bespreken steeds samen met jou de mogelijkheden.

De gespecialiseerde artsen van Essance streven steeds naar een natuurlijk resultaat, en dit steeds in samenspraak met jou.  Op de vervolgafspraak bekijken we samen het resultaat en kunnen er indien gewenst nog kleine verbeteringen aangebracht worden.

Twee weken na de behandeling wordt er een vervolgafspraak gepland. Tijdens deze consultatie wordt het resultaat bekeken en worden er eventueel kleine verbeteringen aangebracht.

Een behandeling met Botuline Toxine duurt gemiddeld een kwartier. Voorafgaand aan de eerste behandeling plannen wij steeds een consult (whole face assessment) in. Reken in dit geval op een totale consultatieduur van dertig minuten.

Het effect van Botuline Toxine is 3 tot 4 maanden zichtbaar. Indien je telkens een nieuwe afspraak inplant wanneer de spierontspanner bijna uitgewerkt is, kan het effect tot 6 maanden behouden blijven.

Gebruik bij voorkeur geen ontstekingsremmers (bijvoorbeeld Ibuprofen), aspirine of alcohol gedurende 48u voor de behandeling. Dit verkleint de kans op een bloeding.

Op de injectieplaatsen kan je kortdurend een lichte roodheid of zwelling opmerken. Dit is tijdelijk en gaat snel voorbij. In uitzonderlijke gevallen kan er een blauwe plek ontstaan. Indien je ongerust bent over bepaalde ontwikkelingen kan je steeds contact opnemen met jouw behandelend arts.

Je gebruikt best geen Botuline Toxine in de volgende omstandigheden:

  • Zwangerschap of borstvoeding
  • Koorts of ziektegevoel
  • Als je jonger bent dan 18 jaar
  • Als je allergisch bent voor Botuline Toxine A of 1 van de bestanddelen van het gebruikte product (dit kan je steeds met je arts bespreken)
  • Als je in het te behandelen gebied een permanente filler, infectie, irritatie of kwaadaardigheid hebt.
  • Als je lijdt aan bepaalde spierziekten zoals Myasthenia Gravis, Eaton Lambert syndroom en Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

Voor een optimaal resultaat kan je de behandelde spieren goed bewegen de eerste vier uur na een Botuline Toxine behandeling. Lig tijdens deze tijdsperiode niet volledig plat en oefen geen druk uit op het behandelde gebied.

Je kan best wachten tot de volgende dag om te sporten of met een saunabezoek.

Andere vraag?