Overmatig zweten

Esthetiek | Overmatig zweten

Durf je niet meer de kledij dragen die je wil uit angst voor zweetvlekken of maak je jou geregeld zorgen over een zweetlucht? Overmatig zweten kan een behoorlijke impact hebben op jouw dagelijks functioneren. Laat dit ongemak jouw leven niet langer bepalen en kies voor een behandeling met Botuline Toxine.

Wanneer goed ademende kledij en een correcte persoonlijke hygiëne onvoldoende effect hebben, kan een behandeling met Botuline Toxine-injecties voor jou wonderen doen.

Door middel van enkele injecties met Botuline Toxine in de okselregio wordt de zweetproductie geblokkeerd. Het effect van deze behandeling houdt 5 tot 9 maanden aan. Het beste effect bereik je door de behandeling regelmatig te herhalen.

Gebruikte technologie

Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van Botuline Toxine. Dit is een natuurlijk eiwit dat tijdelijk het signaal tussen de zenuw en de zweetklier onderbreekt. Hierdoor wordt er tijdelijk geen of duidelijk minder zweet aangemaakt.

Jouw behandelend arts markeert in iedere okselregio ongeveer 20 injectieplaatsen. Deze bevinden zich anderhalve tot twee centimeter van elkaar en zijn gelijk verdeeld over de oksel. Botuline Toxine wordt vervolgens via kleine naaldenprikjes geïnjecteerd in de huid. De volledige behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Samenvatting

Laat de ongemakken van overmatig zweten je leven niet langer bepalen en kies nu voor een effectieve behandeling tegen zweetvlekken.

Door middel van Botuline Toxine-injecties wordt de zweetproductie sterk verminderd of stil gelegd. Dit effect houdt gemiddeld 6 maanden aan en kan verlengd worden door het herhalen van deze behandeling. Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten.

Een behandeling met Botuline Toxine is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Binnen Essance passen onze gespecialiseerde artsen deze behandeling enkel toe voor overmatig zweten in de okselregio.

Veel gestelde vragen

Tijdens de behandeling wordt Botuline Toxine geïnjecteerd via kleine naaldenprikjes die soms als gevoelig kunnen ervaren worden. Indien je dit wenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden.

Botuline Toxine is een gezuiverd eiwit afkomstig van de bacterie Clostridium Botulinum. Botuline Toxine onderbreekt tijdelijk het signaal tussen het zenuwuiteinde en de zweetklier, waardoor die laatste geen of duidelijk minder zweet aanmaakt.

Een behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

De zweetklieren ter hoogte van de oksels, handpalmen en voetzolen kunnen behandeld worden met Botuline Toxine. Behandelingen ter hoogte van de handpalmen en voetzolen zijn vaak heel gevoelig en vereisen een speciale verdoving, daarnaast blijft het resultaat minder lang. Binnen Essance concentreren onze artsen zich daarom enkel op Botuline Toxinebehandelingen ter hoogte van de oksels.

Uw behandelend arts markeert in elke okselregio ongeveer 20 injectieplaatsen. Deze bevinden zich 1,5 tot 2 centimeter van elkaar en zijn gelijk verdeeld over de oksel. Botuline Toxine wordt vervolgens via kleine naaldenprikjes geïnjecteerd in de huid. De behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Botuline Toxine werkt geleidelijk in op de zweetklieren. Over een periode van 1 tot 2 weken merk je een duidelijke vermindering of volledig stoppen van de zweetproductie in de behandelde regio. De zweetproductie herstelt zich geleidelijk over een verloop van 6 maanden.

Scheer je oksels 1 tot 2 dagen voor de behandeling. Gebruik geen deodorant op de dag zelf.
Voor behandelingen in andere regio’s dien je niets voor te bereiden.

Op de injectieplaatsen kan je kortdurend een lichte roodheid of zwelling opmerken. Soms ontstaat er een blauwe plek. Sommige mensen gaan iets meer zweten op andere locaties. Dit is echter een zeer zeldzaam en tijdelijk fenomeen.

Je gebruikt best geen Botuline Toxine in de volgende omstandigheden:

  • Zwangerschap of borstvoeding
  • Koorts of ziektegevoel
  • Als je jonger bent dan 18 jaar
  • Als je allergisch bent voor Botuline Toxine A of 1 van de bestanddelen van het gebruikte product (dit kan je steeds met je arts bespreken)
  • Als je in het te behandelen gebied een permanente filler, infectie, irritatie of kwaadaardigheid hebt.
  • Als je lijdt aan bepaalde spierziekten zoals Myasthenia Gravis, Eaton Lambert syndroom en Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

Na een behandeling met Botuline Toxine wacht je best minstens tot vier uur na de behandeling om een douche te nemen. Met sporten en een saunabezoek wacht je best tot de volgende dag.

Contacteer ons
voor meer info

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen