Nicholas Wilssens

Plastisch Chirurg

Plastisch chirurg Nicholas Wilssens

Dr Wilssens rondde in 2014 de studies geneeskunde met onderscheiding af aan de Katholieke Universiteit Leuven. Even daarvoor werd hij geselecteerd om toe te treden tot de specialisatie-opleiding in de Plastische, Reconstructieve en Esthetische heelkunde. Al had het ook anders kunnen lopen. Even heeft hij getwijfeld om verder te gaan in de huisartsgeneeskunde om zo dicht mogelijk bij de patiënten te kunnen staan. Uiteindelijk heeft de fascinatie voor de menselijke anatomie waar we als chirurg dagelijks mee te maken krijgen het toch gehaald. De keuze voor plastische heelkunde was vervolgens snel gemaakt; nergens anders is het oog voor detail zo belangrijk.

Het grootste deel van de 6 jaar durende specialisatie-opleiding bracht Dr Wilssens door in het UZ Gasthuisberg te Leuven. Hij had echter ook het genoegen 18 maanden in het buitenland te mogen vertoeven. In 2018 legde hij zich eerst 6 maanden toe op hand- en borstchirurgie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum waarna hij voor een jaar vertrok naar Sydney, Australië. Hier kon hij leren van absolute wereldtoppers in de Handchirurgie en de Esthetische chirurgie in het Macquarie University Hospital. Terug in België haalde hij in 2020 uiteindelijk met grote onderscheiding het eindexamen van het Collegium Chirurgicum Plasticum van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery. In 2021 volgde dan ook de Europese erkenning na het behalen van de titel Fellow of the European Board of Plastic Surgery. Uit pure interesse voor het bredere plaatje van de gezondheidszorg behaalde hij in 2018 ook nog een Master of Sciences in Management en Beleid van de Gezondheidszorg na een 2 jaar durende opleiding aan de KU Leuven.

Na de specialisatie-opleiding besloot Dr Wilssens zich nog anderhalf jaar verder te bekwamen in de Hand- en Borstchirurgie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Vanaf oktober 2020 combineert hij dit met zijn activiteiten in het Sint Trudo ziekenhuis te Sint Truiden waar hij in associatie werkt met Dr Lauwers. Vanaf januari 2022 is hij voltijds werkzaam in Sint Truiden.

Bij Dr Wilssens kan u terecht voor een professionele chirurgische behandeling met aandacht voor alle persoonlijke aspecten waar je als patiënt mee worstelt.

 

Specifieke interesses

  • Esthetische chirurgie
  • Borstchirurgie
  • Aangezichtschirurgie
  • Body Contouring & Liposuctie
  • Handchirurgie
  • Injectables

 

Conventiestatus

Niet geconventioneerd.
Een consultatie kost 50 euro. Hiervoor gelden de normale terugbetalingstarieven.

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen