De innovatieve behandeling voor een gladdere huid

Littekens kunnen zowel fysiek als emotioneel belastend zijn en voor degenen die op zoek zijn naar effectieve littekenbehandelingen biedt de Frax-laser een innovatieve oplossing. Deze geavanceerde technologie heeft bewezen succesvol te zijn bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens en het herstellen van een gladdere huid. Laten we eens dieper ingaan op hoe de Frax-laser werkt en waarom het een populaire keuze is geworden voor littekenbehandeling.

Hoe werkt de frax-laser?

De Frax-laser maakt gebruik van fractionele lasertherapie, wat betekent dat het de laserstraal in kleine, gecontroleerde fracties verdeeld. In tegenstelling tot traditionele lasers die de hele huid behandelen, behandelt de Frax-laser slechts een fractie van het huidoppervlak tijdens elke sessie. Dit bevordert een sneller herstel en minimaliseert ongemak.

De gecontroleerde warmte die door de laser wordt gegenereerd, stimuleert de productie van nieuw collageen en elastine in de huid. Collageen en elastine zijn essentiële eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Door deze natuurlijke regeneratie processen te activeren, helpt de Frax-laser littekens te vervagen en bevordert het de vorming van gezondere huidweefsels.

Welke littekens kunnen met de frax-laser worden behandeld?

De Frax-laser is geschikt voor verschillende soorten littekens, waaronder:

  • Acnelittekens: De laser helpt bij het egaliseren van de huidtextuur en vermindert de diepte van acnelittekens.
  • Chirurgische littekens: Littekens na operatieve ingrepen kunnen worden behandeld om ze minder zichtbaar te maken. Het beste resultaat verkrijg je door deze behandeling zo snel mogelijk na de operatie uit te voeren, zodra de wond volledig is genezen. 
  • Striae: De Frax-laser kan ook helpen bij het verminderen van de verschijning van striae, vooral wanneer ze nog rood of paars zijn

De voordelen van littekenbehandeling met de frax-laser:

  • Minimale downtime: Omdat de laser de huid in fracties behandelt, is de hersteltijd aanzienlijk korter dan bij traditionele laserbehandelingen. De behandelde huid kan gedurende enkele uren tot dagen na de behandeling wat roder kleuren en warmer aanvoelen. Lichte korstvorming kan tijdelijk optreden.

  • Verbeterde huidtextuur: De laser bevordert de aanmaak van nieuw collageen en elastine, wat resulteert in een gladdere en egaler uitziende huid.

  • Veilige en gecontroleerde procedure: De Frax-laserbehandeling wordt uitgevoerd door mensen die hiervoor opgeleid zijn en biedt een nauwkeurige, gecontroleerde aanpak.

  • Geschikt voor verschillende huidtypes: De technologie is geschikt voor diverse huidtypes en kan worden aangepast aan individuele behoeften.

veelgestelde vragen

Wat is eeb fractionele laser en hoe werkt het bij littekens?

De fractionele laser gebruikt gecontroleerde lichtstralen om microscopische gaatjes in de huid te maken, waardoor de natuurlijke genezing wordt gestimuleerd. Dit bevordert de vorming van nieuw collageen en elastine, waardoor littekens vervagen.

Is de behandeling pijnlijk?

Een laserbehandeling met de Frax-laser kan gevoelig zijn, maar over het algemeen wordt deze behandeling als goed verdraagbaar ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor zichtbare resultaten?

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van de ernst van de littekens. Meestal zijn er tussen 3-5 behandelingen nodig voor optimale resultaten met een interval van 4-6 weken.

Is er downtime na de behandeling?

Er kan wat roodheid en zwelling optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Het is belangrijk om zonblootstelling te vermijden en de huid te beschermen met factor 50+.

Zijn de resultaten permanent?

De behandeling bevordert de natuurlijke genezing en collageenproductie. Hoewel littekens aanzienlijk kunnen vervagen, kunnen resultaten variëren en is het belangrijk om de huid te blijven beschermen.

Conclusie

De Frax-laser biedt een veelbelovende benadering voor het verminderen van littekens en het verbeteren van de algehele huidkwaliteit. Voor degenen die op zoek zijn naar een effectieve, veilige en geavanceerde littekenbehandeling is de Frax-laser zeker.

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen