Laserontharing behandeling

Permanente laserontharing: een gids voor een haarloos bestaan

Wil je voorgoed afscheid nemen van het gedoe van regelmatig scheren, harsen of epileren? Overweeg dan permanente laserontharing, een revolutionaire methode om ongewenst haar te verwijderen en een gladde huid te behouden.

Wat is permanente laserontharing

🔍 Hoe werkt het? Een IPL (Intense Pulsed Light) laser werkt door geconcentreerde lichtflitsen uit te zenden naar de haarzakjes. Het licht wordt geabsorbeerd door het melanine (pigment) in het haar, wat resulteert in de vernietiging van de haarwortel en uiteindelijk verdere haargroei voorkomt! 

IPL-technologie gebruikt verschillende golflengtes van licht die zich richten op het pigment in de haarzakjes. Dit licht wordt geabsorbeerd door het melanine in het haar, waardoor het in warmte wordt omgezet. Deze warmte beschadigt de haarzakjes, waardoor hun vermogen om haar te produceren wordt verminderd of geëlimineerd.

Het proces is effectief omdat het gericht is op het donkere pigment in de haarzakjes. Mensen met een donkere haarkleur en een lichte huidskleur hebben vaak de beste resultaten omdat het contrast tussen het pigment in het haar en de huid het meest uitgesproken is.

Er zijn meerdere sessies nodig om alle haargroei te behandelen, omdat haren in verschillende groeifases zitten. IPL-technologie is effectief voor veel mensen, maar het resultaat kan variëren afhankelijk van jouw haartype en huidskleur. Het is belangrijk om een gecertificeerde professional te raadplegen voor een persoonlijk behandelplan en om mogelijke risico’s en bijwerkingen te bespreken, daarom ben je bij ons in goede handen.

Hoe gaat een laserbehandeling in zijn werk?

De voorbereiding:  

Het te behandelen gebied moet schoon en vrij van producten zijn. Het is dus niet aangeraden om deodorant te gebruiken wanneer je langskomt voor een laserbehandeling van de oksels. Ook is het afgeraden om 30 dagen voor en 30 dagen na een laserbehandeling zon en zonnebank te vermijden, ook zelfbruiner gebruik je best niet. Het is ook nodig om het te behandelen gebied 1 à 2 dagen op voorhand te scheren.

 

Tijdens de behandeling:

Eerst wordt er een geleidende gel aangebracht, deze zorgt ervoor dat de lichtpulsen gelijkmatig worden verdeeld over het te behandelen gebied.

Het is belangrijk om een beschermende bril op te zetten, de laser stuurt geconcentreerde lichtflitsen naar de haarzakjes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, wat de haarzakjes beschadigt. Deze warmte verhindert dat ze nieuwe haartjes produceren.

Tijdens de behandeling kan een lichte prikkeling worden gevoeld, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid tikt.

 

Na behandeling:

Bescherm na de behandeling je huid met zonnebrandcrème en vermijd direct zonlicht om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Na verloop van tijd zal je merken dat de haargroei geleidelijk afneemt. Vaarwel, dagelijkse scheerbeurten!

De voordelen van permanente laserontharing:

  • Langdurig resultaat: Na 1 behandeling merk je al een verschil, de haren groeien minder snel terug. Na een reeks behandelingen kun je genieten van langdurige resultaten, wat betekent dat je minder afhankelijk bent van tijdrovende methoden zoals scheren, harsen of epileren.

  • Tijdbesparend: Het gedoe van regelmatig scheren of harsen bespaart waardevolle tijd in je dagelijkse routine.

  • Geen ingegroeide haren meer: Laserontharing kan helpen bij het verminderen van ingegroeide haren, wat vaak een probleem is bij andere ontharingsmethoden.

  • Precisie en gemak: Grote delen van het lichaam kunnen met precisie behandeld worden en het kan op bijna elk deel van het lichaam worden toegepast.

  • Minder pijnlijk: In vergelijking met harsen of epileren zal laserontharing minder gevoelig zijn, vooral naarmate de behandelingen vorderen.

De nadelen van permanente laserontharing:

  • Niet voor iedereen: Hoewel laserontharing effectief is voor veel mensen, kan de effectiviteit variëren afhankelijk van factoren zoals haarkleur, huidskleur en het type laser dat wordt gebruikt. Mensen met donker haar en een lichte huid hebben vaak de beste resultaten.

Meestgestelde vragen

Merk je al resultaat na 1 beurt?

Je merkt al na 1 behandeling dat de haren in mindere mate terugkomen. Om echter definitief van alle haartjes verlost te zijn, is het van belang om meerdere behandelingen te laten uitvoeren.

Hoeveel beurten zijn er nodig?

Voor een zone permanent te ontharen heb je 5 tot 8 sessies nodig. Dit aantal is vereist om elke haar in de juiste fase van de haarcyclus te behandelen. Het tijdsinterval tussen de sessies is afhankelijk van het te behandelen gebied (gemiddeld 6 tot 8 weken).

Is laserontharing pijnlijk?

Een laserontharing kan gevoelig zijn maar is meestal heel goed te verdragen. Bij de meeste patiënten wordt de behandeling ervaren als een warm gevoel, waarbij sommige zones gevoeliger zijn dan anderen.

Is laserontharing veilig?

Over het algemeen wordt laserontharing als veilig beschouwd wanneer dit uitgevoerd wordt door een getrainde professional. Er kunnen kleine bijwerkingen optreden, zoals roodheid of zwelling. Dit zijn normale reacties die verdwijnen na enkele uren. Het is belangrijk om 30 dagen voor en 30 dagen na een laserbehandeling uit te zon te blijven om pigmentveranderingen te voorkomen.

Boek uw consultatie

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een laserbehandeling? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wens je een afspraak voor een intakegesprek? Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen spoedig contact om een datum in te plannen.

Julie Nassen