PRP

Esthetiek | PRP

Wil je ook graag een betere huidkwaliteit? Geen donkere kringen meer onder jouw ogen? Graag terug een voller ogende en gezonde haarbos? Wist je dat je dit resultaat kan bereiken met 100% lichaamseigen stoffen? De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP) bestaat uit gefilterd plasma uit jouw eigen bloed.

In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren die een belangrijke rol spelen bij regenererende celprocessen in het lichaam. Zodra de PRP-injecties in je huid terechtkomen werken deze verjongend, verstevigend en hydraterend. 

Een behandeltraject bestaat uit drie behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken. Zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van een PRP-behandeling. Zowel de zones van het gelaat, de hals, de decolleté of zelfs de handen kunnen behandeld worden.

Gebruikte technologie

Een behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP) is een volledig natuurlijke behandeling, waarbij de herstellende kracht van jouw eigen lichaam centraal staat.

Er wordt eerst een kleine hoeveelheid bloed bij je afgenomen. Nadien wordt dit gecentrifugeerd. Dit proces heeft als doel om de rode bloedcellen te scheiden van de witte bloedcellen, waardoor het PRP achterblijft. Zo bekomt de arts na centrifuge bloedplasma rijk aan groeifactoren. Deze worden dan vervolgens op de te behandelen plaats geïnjecteerd om  huid- of haarverbetering te bekomen.

Samenvatting

PRP is een 100% lichaamseigen en natuurlijke behandeling voor een stralende en strakkere huid en een vollere gezonde haarbos. Deze behandeling kan gebruikt worden voor:

 • De aanpak van fijne lijntjes
 • Het egaliseren en verstevigen van de huid
 • Het verminderen van lichte pigmentverkleuringen
 • Het verjongen van de huid
 • Het verminderen van donkere kringen onder de ogen
 • Preventief tegen huidveroudering
 • Haaruitval verminderen
 • Haarkwaliteit verbeteren

Een behandeltraject bestaat uit drie behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken. Zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van een PRP-behandeling. 

Veel gestelde vragen

PRP

Bij een PRP-behandeling worden er voornamelijk oppervlakkige injecties gezet. Dit voelt als kleine prikjes aan. Indien gewenst kan er vooraf een verdovende crème aangebracht worden.

Platelet Rich Plasma (PRP) bestaat uit gefilterd plasma uit jouw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren die een belangrijke rol spelen bij regenererende celprocessen in het lichaam. 

Een behandeling duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Zowel de zones van het gelaat, de hals, de decolleté of zelfs de handen kunnen behandeld worden. PRP toegepast op de hoofdhuid vermindert haaruitval en verbetert de haarkwaliteit.

De verpleegster neemt eerst een kleine hoeveelheid bloed bij je af. Dit bloed gaat vervolgens in een centrifuge, waardoor de verschillende bestanddelen mooi gescheiden worden. Zo kan de arts het bloedplasma rijk aan bloedplaatjes isoleren en vervolgens aan de hand van verschillende kleine prikjes aanbrengen op de behandelplaats.

Een behandeling met PRP is dus een volledig natuurlijke behandeling, waarbij de herstellende kracht van jouw eigen lichaam centraal staat.

Een behandelingskuur bestaat uit 3 behandelingen met telkens een interval van 4 tot 6 weken ertussen. Om het mooie resultaat te behouden, raden onze artsen elke 6 maanden een onderhoudsbehandeling aan.

Het effect van deze behandeling is maximaal zichtbaar na 4 weken.

PRP is een lichaamseigen vloeistof, dit maakt het een bijzonder veilige behandeling. Beperkte roodheid rond de prikplaatsen, lichte zwelling of een kleine blauwe plek zijn altijd mogelijk, maar zijn van korte duur.

Na de behandeling kan de behandelde zone wat branderig, trekkerig of droog aanvoelen. Na een tweetal uur mag je een hydraterende crème aanbrengen om de huid wat comfortabeler te maken. Het trekkerige gevoel trekt na enkele dagen vanzelf weg.

Je laat best geen PRP-behandeling uitvoeren in de volgende omstandigheden:

 • Je hebt een langdurige bloed- of leverziekte
 • Je neemt bloedverdunners, onstekingsremmers of cortisone in. Overleg in dat geval eerst met je arts
 • Je heb een infectie, huidziekte of huidkanker in het te behandelen gebied
 • Je bent zwanger

Andere vraag?