Micro haarpigmentatie

Beauty | Micro haarpigmentatie

Ondervind je esthetisch ongemak door haarverlies of dunnend wordend haar? Micro Haarpigmentatie (MHP) is een niet-chirurgische oplossing bij haarverlies. Met behulp van een tattootoestel wordt er organisch pigment in de huid gebracht om op deze manier haarstoppels te simuleren. Deze techniek kan toegepast worden om een geschoren look te creëren of om voor meer dichtheid te zorgen. De innovatieve Micro Haarpigmentatie zorgt voor een gesimuleerde vollere haardos met een natuurlijke uitstraling.

Micro Haarpigmentatie is geschikt voor zowel mannen en vrouwen en kan toegepast worden op zowel de hoofdhuid als voor de baardzone.

De plaatsing van de stoppels wordt afgestemd met de behandelend specialist zodat er een natuurlijk resultaat bekomen kan worden dat niet van echt te onderscheiden is.

technische informatie

Haar pigmentatie vereist een aparte technische kennis die NIET vergelijkbaar is met tattoo of permanente make up. In tegenstelling tot een klassieke tattoo wordt er een ander naald, ander pigment en een ander techniek gebruikt. Bij tatoeëren wordt het pigment altijd in de 2de huidlaag gebracht, namelijk de lederhuid. Deze huidlaag is verdeeld in het bovenste papilaire laag en het onderste reticulaire laag.

Bij klassieke tattoo’s wordt er permanente inkt in het onderste reticulaire laag geplaatst waardoor je tattoo permanent zichtbaar zal blijven. Bij MHP gebruiken we organische pigment die we plaatsen in de bovendste papilaire laag. Dit zorgt ervoor dat we zowel een gedetailleerde als transparante, maar ook een natuurlijk resultaat bekomen. Bij Essance maken we enkel gebruik van pigment op basis van carbon om verkleuring vermijden.

Samenvatting

Micro Haarpigmentatie is een niet-chirurgische oplossing voor mannen en vrouwen die kampen met haarverlies. Door middel van organisch pigment worden haarstoppels gesimuleerd en wordt een natuurlijke uitstraling bekomen. Een MHP behandeling bestaat minimaal uit 3 sessies van ongeveer 3 tot 4 uur per sessie.

Veel gestelde vragen

Micro haarpigmentatie

Deze behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die kampen met verschillende ongemakken:

 • Bij volledige kaalheid
 • Terugtrekkende haarlijn
 • Haarverlies op de kruin
 • Bij kale plekken en littekens
 • Na transplantatie om de lege plekken op te vullen
 • Bij haaruitval om meer dichtheid te creëren

Deze behandeling is GEEN haartransplantatie. Er wordt geen gebruik gemaakt van donormateriaal en er zullen dus geen haren groeien. In tegenstelling tot een haartransplantatie betreft MHP een niet-chirurgische oplossing. Deze behandeling is ideaal voor mensen die niet in aanmerking komen voor transplantatie.

Standaard rekenen we op 3-4 behandelingen. Na elke behandeling kom je dichter bij het gewenste resultaat. Hou er rekening mee dat je huid een paar weken nodig heeft om het pigment ten volle op te nemen. We laten daarom ook 2 tot 4 weken tijd tussen twee behandelingen vooraleer we opnieuw pigmenteren.

Een MHP behandeling bestaat minimaal uit 3 sessies van ongeveer 3 tot 4 uur per sessie. Om de exacte prijs te bepalen en andere aspecten over de behandeling te bespreken is het noodzakelijk dat er een vrijblijvende telefonische consultatie wordt gepland. In dit gesprek wordt besproken of je in aanmerking komt, de duur van de totale behandeling en kunnen er vragen worden gesteld over de procedure zelf. Na het intake gesprek kan er een afspraak gemaakt worden voor een patch test voor als je gevoelig bent aan allergische reacties. Niet allergisch? Dan maken we een afspraak voor de eerste sessie. De totale prijs hangt af van het aantal te behandelen zones. Je kan ons steeds contacteren voor een prijsinschatting.

Over het algemeen kunnen we stellen dat een micro haar pigmentatie behandeling nagenoeg pijnloos is. Je kan wel licht ongemak ervaren tijdens de procedure.

Er zijn enkele aandachtspunten na de behandeling waar je de eerste dagen best rekening mee houdt:

 • Smeer de behandelde hoofdhuid in met een crème die de behandelaar adviseert
 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan en was eerst grondig je handen voordat je de huid verzorgt
 • Scheer de behandelde huid niet
 • Vermijd krabben aan de behandelde huid
 • De behandelde huid niet bedekken met strakke of bevuilde kleding
 • De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband
 • Maak de behandelde huid niet nat en vermijd direct zonlicht, (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden

Na de eerste 3 dagen mag je weer douchen en je haren of hoofdhuid wassen. De 7 daaropvolgende dagen vermijd je best nog steeds direct zonlicht, (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden.

Andere vraag?