Medische tatoeage

Beauty | Medische tatoeage

Heb je last van littekens, pigmentvlekken of striemen die je als esthetisch storend ervaart? Dan kan een medische tatoeage voor jou de oplossing bieden.

Met een medische tatoeage worden oneffenheden minder zichtbaar gemaakt. Met behulp van huidkleurig pigment zorgen onze specialisten ervoor dat jouw littekens gecamoufleerd worden en zo minder zichtbaar zijn.

Medische tatoeage is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan toegepast worden op alle lichaamsdelen.

Gebruikte technologie

De techniek van een medische tatoeage is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een gewone tatoeage. Onze specialist zal pigmenten kiezen die de natuurlijke kleur van jouw huid zo goed mogelijk benaderen. Deze pigmenten worden vervolgens ingebracht op plaatsen waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is.

Doordat er bij een medische tatoeage oplosbare kleurstoffen gebruikt worden, is dit volledig veilig. Als gevolg hiervan dient een medische tatoeage na ongeveer 3 tot 5 jaar bijgewerkt te worden.

Samenvatting

Met onze gespecialiseerde artsen en professionele paramedici kan je op een geruste manier de oneffenheden in jouw huid laten camoufleren. Het inbrengen van huidkleurige pigmenten maakt littekens, pigmentvlekken of striemen minder zichtbaar. De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Om een mooi, dekkend resultaat te bereiken op de plaatsen met een teveel of tekort aan pigmentatie moeten er meerdere behandelingen gebeuren. Hoeveel exact hangt af hoe snel je huid het pigment opneemt. Na 2 tot 3 behandelingen zal je duidelijk resultaat zien.

Veel gestelde vragen

Medische tatoeage

De behandeling is niet volledig pijnloos, maar de pijn wordt in de regel goed verdragen. Je wordt tijdens de behandeling niet onder verdoving gebracht. Indien nog kan er wel een plaatselijk verdovende crème gebruikt worden.

In principe komt elk lichaamsdeel in aanmerking voor een medische tatoeage. Elk gebied met een teveel of tekort aan pigmentatie kan behandeld worden.

Je merkt al na 1 behandeling dat het pigment in het behandelde gebied zal veranderen. Echter, om een mooi, dekkend resultaat te bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig.

Om een mooi, dekkend resultaat te bereiken op de plaatsen met een teveel of tekort aan pigmentatie moeten er meerdere behandelingen gebeuren. Hoeveel behandelingen exact nodig zijn hangt af van hoe snel je huid het pigment opneemt. Na 2 tot 3 behandelingen zal je duidelijk resultaat zien.

De getatoeëerde huid zal eruitzien en aanvoelen als een schaafwond. Smeer de behandelde zone de eerste week in met een crème die uw behandelaar adviseert. Vermijd tijdens deze periode ook direct zonlicht en gebruik geen agressieve producten op de behandelde zone. Vanaf 48u na de behandeling kan je weer (kort) douchen. Na de eerste week kan je jouw gewone dagelijkse verzorging hervatten.

Tussen twee sessies is het van belang jouw huid goed te beschermen tegen de zon. Vermijd zeker (bubbel-)baden, zwemmen, saunabezoek en zonnebank.

Een medische tatoeage is een veilige behandeling. De getatoeëerde huid zal eruitzien en aanvoelen als een schaafwond. Op het behandelde gebied kunnen tijdens het genezingsproces korstjes ontstaan en kan de tatoeage gaan jeuken. Raak de plek in deze periode zo min mogelijk aan en laat de korstjes zitten totdat deze er spontaan afvallen. Dit genezingsproces duurt ongeveer een week. Indien zich ernstige roodheid of irritatie voordoet, neem je contact op met jouw behandelende zorgverlener.

Andere vraag?